פיצה נפוליטנה
פיצה נפוליטנה "מרגריטה" | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | קמפניה |
מרכיבים עיקריים | בצק, עגבניות, מוצרלה |
פיצה נפוליטנה (באיטלקית: pizza napoletana) היא סוג של פיצה העשויה מעגבניות ומגבינת מוצרלה. את הגרסה האיטלקית הקלאסית מכינים מעגבניות סן מרזנו, זן הצומח בקרבת הר וזוב, וממוצרלה "די בופלה קאמפנה", גבינת מוצרלה העשויה מחלב תאו מים הגדל במחוז קמפניה. אופן הכנת הפיצה נפוליטנה מוכר כחלק ממורשת תרבותית בלתי מוחשית של איטליה[1].
תיאור מורחב
לפי האיגוד המשמר את אופן הכנת הפיצה נפוליטנה הקלאסית (ssociazione Verace Pizza Napoletana), את בצק הפיצה יש להכין מקמח חיטה (מסוג 0 או 00, או משילוב של שניהם), שמרים נפוליטניים טבעים או שמרי בירה, מלח ומים. כדי להשיג בצק מאיכות טובה יותר על הבצק להכיל גם חלבוני ביצים. את הבצק יש ללוש בידיים או במערבל הנע במהירות איטית. לאחר לישת הבצק יש לרדד אותו באופן ידני לעובי של כ-3 מילימטרים, ללא סיוע של ציוד מכני כלשהו. את הפיצה אופים בתנור למשך זמן של דקה עד דקה וחצי בחום של 485 מעלות. כאשר הפיצה מוכנה הבצק צריך להיות רך, אלסטי, עדין ושביר[2].
גרסאות אחרות
ישנן גרסאות רבות אחרות למנה, המפורסמת ביותר מהן היא ה"פיצה מרגריטה". היא עשויה מאותם חומרים ונאפית באותו אופן, אלא שמוסיפים לה בזיליקום, שמן זית ולעיתים גם גבינת פרמזן מגורדת מעל. גרסה אחרת היא ה"פיצה מרינרה", לה מוסיפים שום, אורגנו ושמן זית טהור. הפיצה נפוליטינה זכתה להגנת כינוי מקור מבוקר באירופה[3].
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
23196089פיצה נפוליטנה