פיליו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיליו
Filhó
מאכלים
סוג קינוח
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח וביצים

פיליופורטוגזית: Filhó) הוא קינוח פורטוגזי מתוק ומטוגן הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].

הקינוח מורכב מקמח וביצים שאותם מתפיחים, מטגנים בשמן עמוק ולאחר מכן מוסיפים סוכר וקינמון[2].

מלבד שמו המקורי, הקינוח נקרא גם מל דה רפאדורה (Mel de Rapadura) ומוכר כך בצפון ברזיל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיליו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Volker Poelzl, CultureShock! Portugal: A Survival Guide to Customs and Etiquette, Marshall Cavendish International Asia Pte Ltd, 15 באוקטובר 2009, מסת"ב 978-981-4435-62-8. (באנגלית)
  2. Ana Patuleia Ortins, Authentic Portuguese Cooking: More Than 185 Classic Mediterranean-Style Recipes of the Azores, Madeira and Continental Portugal, Page Street Publishing, 20 באוקטובר 2015, מסת"ב 978-1-62414-195-9. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פיליו34995805Q5448419