פייר גנייר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פייר גנייר
Pierre Gagnaire
לידה 9 באפריל 1950 (גיל: 74)
אפינס, צרפת
סגנון בישול בישול חדשני
מסעדות מסעדת גנייר בפריז, מסעדת סקטץ' בלונדון (בעלות חלקית), מסעדת פייר בהונג קונג
ספרים Pierre Gagnaire: Reinventing French Cuisine, Pierre Gagnaire: Reflections on Culinary Artistry, Stewart, Tabori & Chang
http://www.pierre-gagnaire.com

פייר גניירצרפתית: Pierre Gagnaire; נולד ב-9 באפריל 1950 באפינס) הוא שף צרפתי ידוע.

ביוגרפיה

גנייר הוא השף הראשי והבעלים של המסעדה הקרויה על שמו ברחוב בלזק 6 בפריז. גנייר הוא שף פורץ דרך שעומד בחוד החנית של תנועת הפיוז'ן. החל את הקריירה שלו בסנט אטיין, שם הוא זכה בשלושה כוכבים במדריך מישלן האדום, הוא שבר את המוסכמות של הבישול הצרפתי הקלאסי, שם הוא הציג צירופים לא שגרתיים של ריחות, טעמים, מרקמים ומרכיבים. השפעת בישולו ניכרה ברחבי תבל. מסעדתו בסנט אטיין פשטה את הרגל והוא הקים מסעדה חדשה בפריז. המסעדה הציגה בישול חדשני, אך מתון מעט יותר מקודמתה והיא זכתה בשלושה כוכבי מישלן ובתשע עשרה נקודות במדריך הגו מיו (המסעדה מחזיקה בשלושה כוכבים עד היום (2011)). גנייר הוא גם בעלים משותף והשף הראשי של מסעדת סקטץ' בלונדון, קומפלקס של שלוש מסעדות, היוקרתית שבהן ה-lecture room מחזיקה בשלושה כוכבים במדריך המישלן האדום. ב-2005 שתי המסעדות דורגו בין העשרים הטובות בעולם על ידי כתב העת הבריטי "רסטורנט" בסקר 50 המסעדות הטובות בעולם, מסעדת פייר גנייר דורגה כשלישית בטיבה בעולם בדירוג המגזין בשנים 2006, 2007 ו-2008 והגיעה למקום התשיעי בעולם בשנת 2009 ולמקום ה-13 בשנת 2010 ולמקום ה-16 בשנת 2011.[1] המסעדה כלולה במדריך השולחנות הגדולים בעולם.[2]

באוקטובר 2006 השיק גנייר מסעדה חדשה בשם "פייר" במלון מנדרין אוריינטל בהונג קונג ופתח מסעדות בטוקיו ובדובאי. בשנת 2008 פתח מסעדה בסיאול, קוריאה הדרומית, שמדריך מילה למסעדות הטובות באסיה לשנת 2010/2009 בחר בה כמסעדה הטובה בקוריאה.[3]

במסעדת פייר גנייר בפריז עובד גנייר ביחד עם המדען הצרפתי ארווה טיס ומציג תפריט של גסטרונומיה מולקולרית במקביל לתפריטי המסעדה הרגילים שלו.

ספריו

  • Peter Lippmann (author), Pierre Gagnaire: Reinventing French Cuisine, Stewart, Tabori and Chang, Stewart, Tabori and Chang (November 1, 2007) 200 pages.
  • Pierre Gagnaire: Reflections on Culinary Artistry, Stewart, Tabori & Chang (December 2, 2003) 240 pages.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • אביטל ענבר, התענוגות של צרפת, א. ניר, תל אביב, 1997; עמ' 102, 171, 172, 173, 174, 186, 193, 392, 394.
  • אביטל ענבר, תענוגות פרובאנס, אביטל ענבר, ירושלים, 2000; עמ' 217, 222, 427-426, 428.
  • אביטל ענבר, תענוגות פאריס, הוצאת בבל, 2003; עמ' 63, 68, 265, 269-268.
  • שגיא כהן, מדריך מפה למסעדות הטובות בעולם, הוצאת מפה, תשס"ג 2003, עמ' 95.
  • Rudolph Chelminski, 2005. The Perfectionist : Life and Death in Haute Cuisine (Gotham/Penguin). pp. 127, 129, 134, 166, 257, 280, 292, 296, 303, 305.
  • Michael Steinberger, Au Revoir to All That: The Rise and Fall of French Cuisine, Bloomsbury Publishing PLC, 2010; pp. 5, 36, 38, 65, 76-77, 177, 184, 200, 201.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מסעדת פייר גאנייר בסקר 50 המסעדות הטובות בעולם
  2. ^ מסעדת פייר גנייר במדריך השולחנות הגדולים בעולם
  3. ^ The Mielle Guide: Your Guide to Asaia's Best Restaurant's 2009/2010, Ate Media Pte Ltd, Singapore, 2010, pp. 111, 113.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0