פטה עם תפודים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פטה עם תפודים
Pâté aux pommes de terre

פטה עם תפודיםצרפתית: Pâté aux pommes de terre) הוא מומחיות של אזורי סאנטר-עמק הלואר, לימוזין ואלייה (מחוז בורבון) במרכז צרפת.[1]

מאפיינים

מנה של פטה עם תפודים

ניתן להגיש את המנה כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית. כיום הוא נצרך לעיתים קרובות עם סלט ירוק. המרכיבים העיקריים שלו הם פרוסות תפוחי אדמה וקרם פרש, המשמשים למילוי קרום בצק עלים. לאחר מכן אופים את הפשטידה בתנור עד שהתבנית מכוסה בקרום חום-זהוב.

הכנה

ישנן דרכים שונות להכין את הפטה עם תפוחי האדמה והתבלינים משתנים ממשפחה למשפחה. פטרוזיליה ובצל הם מרכיבים נפוצים באלייה, בעוד שהשימוש בשום ובשר נפוץ בלימוזין, ויין עילית ובמחוז קרוז.

לפני שהחל השימוש הנרחב בתפוחי אדמה בצרפת במאה ה-19,[2] מאכל זה הוכן משאריות בצק לחם ונאפה בתוספת פשוטה של שום קצוץ, פטרוזיליה ובייקון קותל חזיר.

שמות אחרים

  • Gâteau de pommes de terre (עוגת תפוחי אדמה)
  • בשפה האוקסיטנית, מאכל זה ידוע כ-pastis de treflas או כ-pastis de pompiras, שהן שתי דרכים להתייחס לתפוח האדמה בגרסה האוקסיטנית של מחוז לימוזין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פטה עם תפודים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jean Anglade, Mémoires paysannes, Editions de Borée, 2003, מסת"ב 9782844941534 pg. 87
  2. ^ Antoine-Augustin Parmentier, a French scientist was the promoter of the use of potato as a food source at the end of the 18th century
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37738825פטה עם תפודים