פורטל:מזון/הידעת?/10

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מערכת העיכול בגוף האדם

המזון שוהה במערכת העיכול בגוף האדם בין 16 ל-35 שעות עד לפליטתו. בקיבה הוא יכול לשהות בין 30 דקות ל-10 שעות בהתאם לסוגו ואילו במעי הדק הוא שוהה בין 3 ל-6 שעות. שתי תחנות חשובות נוספות הן התריסריון שבתחילת המעי הדק, והמעי הגס שבו שוהה המזון בין 8 ל-24 שעות ומתגבש לפסולת בעזרת חיידקים. אורכה הכולל של מערכת העיכול בגוף האדם הוא כ-7.5 מטרים.