פורטל:החלב/ערך נבחר/8
< פורטל:החלב | ערך נבחר
אבקת חלב היא חלב שיובש ממרבית נוזליו לכדי אבקה. אבקת חלב ניתנת להחזרת נוזלים, אז היא הופכת לנוזל הדומה בתכונות רבות לחלב. לאבקת חלב חיי מדף ארוכים משמעותית מחלב, היא קלה לשינוע ואינה דורשת קירור. שימוש נפוץ באבקת חלב הוא בתוספת לבצקים ומוצרי מזון, על מנת ליצור טעם ומרקם דומים לתוספת חלב ללא דילול הבלילה. מבחינת כשרות, אבקת חלב אינה זהה לחלב רגיל. היא אמנם חלבית כדין החלב, אך לעומת חלב נוכרי שאסור מדרבנן ורק לדעת מיעוט מותר בימינו עקב הפיקוח הממשלתי על יצרני החלב, אבקת חלב שנעשתה מחלב נוכרי ('אבקת חלב נוכרי') מותרת לפי שיטות מסוימות לכתחילה, ולפי שיטות אחרות רק במצבי דחק כמו לקטנים בשנות בצורת וכדומה אפשר להתיר, אך יש המחמירים ואוסרים אותה לחלוטין.