ערוק
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | לביבות |
מטבח | עיראקי |
מוצא | עיראק |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | תפוח אדמה |
ערוק (בערבית: عروق) הוא מאכל עיראקי מסורתי, המזכיר לביבה או קציצה ונפוץ בקרב יהודי עיראק[1][2].
המאכל מורכב מתפוחי אדמה, פטרוזיליה, מלח, בצל, ביצה, קמח, פלפל שחור ובצל ירוק שאותם חותכים, מערבבים יחד ומטגנים[3][4].
נהוג להגיש את המאכל בשבת בבוקר, אך בעיקר בחג סוכות וחנוכה[5][6].
מלבד הגרסה הצמחונית, קיימת גם גרסה המכילה בשר בקר או עוף טחונים גזר וצימוקים[7].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת ערוק, באתר Laboiteny
הערות שוליים
- ^ טעם מושלם בכלום זמן: קציצות ירק עשירות בנוסח עיראקי (קשה להפסיק לאכול!) - מתכונים מתוקים, באתר metukimil.co.il, 2022-11-04
- ^ Aruk, Tastemade (באנגלית)
- ^ לאה מאיר, ערוק - לביבות ירק עיראקיות של סבתא אלוויז, באתר imaot.co.il (באנגלית)
- ^ Aruk - Iraqi Herb and Potato Patties, Kosher.com (באנגלית)
- ^ Oz Telem, איך להכין ערוק • לביבות ירק עיראקיות | The Kitchen Coach, באתר www.thekitchencoach.co.il, 2014-12-08
- ^ מאת עז תלם, ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר, באתר ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר | השולחן, 2019-08-05
- ^ חן במטבח, ערוק - קציצות ירק עם חזה עוף, באתר חן במטבח, 2018-05-30
37681940ערוק