ערוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערוק
عروق
מאכלים
סוג לביבות
מטבח עיראקי
מוצא עיראקעיראק עיראק
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים תפוח אדמה

ערוקערבית: عروق) הוא מאכל עיראקי מסורתי, המזכיר לביבה או קציצה ונפוץ בקרב יהודי עיראק[1][2].

המאכל מורכב מתפוחי אדמה, פטרוזיליה, מלח, בצל, ביצה, קמח, פלפל שחור ובצל ירוק שאותם חותכים, מערבבים יחד ומטגנים[3][4].

נהוג להגיש את המאכל בשבת בבוקר, אך בעיקר בחג סוכות וחנוכה[5][6].

מלבד הגרסה הצמחונית, קיימת גם גרסה המכילה בשר בקר או עוף טחונים גזר וצימוקים[7].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ערוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ טעם מושלם בכלום זמן: קציצות ירק עשירות בנוסח עיראקי (קשה להפסיק לאכול!) - מתכונים מתוקים, באתר metukimil.co.il, ‏2022-11-04
  2. ^ Aruk, Tastemade (באנגלית)
  3. ^ לאה מאיר, ערוק - לביבות ירק עיראקיות של סבתא אלוויז, באתר imaot.co.il (באנגלית)
  4. ^ Aruk - Iraqi Herb and Potato Patties, Kosher.com (באנגלית)
  5. ^ Oz Telem, איך להכין ערוק • לביבות ירק עיראקיות | The Kitchen Coach, באתר www.thekitchencoach.co.il, ‏2014-12-08
  6. ^ מאת עז תלם, ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר, באתר ערוק - קציצות עוף ברוטב פירות קיץ וגזר | השולחן, ‏2019-08-05
  7. ^ חן במטבח, ערוק - קציצות ירק עם חזה עוף, באתר חן במטבח, ‏2018-05-30
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37681940ערוק