ענת ברנשטיין-רייך
ענת ברנשטיין-רייך היא עורכת דין ואשת עסקים ישראלית. משמשת כיושבת ראש לשכת המסחר ישראל הודו, נפאל וסרי לנקה, ונשיאת לשכת המסחר ישראל אסיה.[1] כמו כן, היא המייסדת והמנכ"לית של קבוצת ההשקעות Aַ&G PARTNERS. ברנשטיין-רייך נחשבת למומחית ליחסי הודו–ישראל והיא חברה קבועה במשלחות הרשמיות של מדינת ישראל למדינה. בנוסף, היא משמשת כחברת הנהלה בארגון הגג של לשכות המסחר הדו לאומיות ובמועצת לשכות המסחר הדו לאומיות. ובמקביל, משמשת כנציגת ישראל הרשמית ב-International Women Entrepreneurship Challenge – ארגון יזמות נשית עולמית, ובארגון WICCI Women’s Indian Chamber of Commerce and Industry.
ביוגרפיה
ברנשטיין-רייך נולדה בתל אביב [דרושה הבהרה]. בגיל שש עברה משפחתה לבאר שבע, ואת ילדותה ונעוריה העבירה בעיר. הייתה חברה בתנועת הנוער המכבי הצעיר, חברה בלהקת הילדים של תיאטרון באר שבע, יושבת ראש מועצת התלמידים של בית סיפרה, חברת מועצת הנוער של באר שבע, בוגרת הקונסרבטוריון העירוני וחברה בלהקת המחול פרגוד.
לאחר שירותה הצבאי כקצינת חינוך, החלה לימודי תואר ראשון במשפטים, באוניברסיטת תל אביב. עם סיום הלימודים וההתמחות עברה עם משפחתה לקליפורניה שם השלימה בהצטיינות לימודי תואר שני (MBA) במנהל עסקים, עם התמחות במימון ועסקים בינלאומיים, באוניברסיטת סן פרנסיסקו.
בין השנים 1996–1997 עסקה בקידום שתופי פעולה אסטרטגיים בין חברות טכנולוגיה ישראליות ואמריקניות בעמק הסיליקון. בשנת 1997 הקימה עם אישים נוספים את חברת התקשורת AcrossWorld Communications אשר בנתה רשתות תקשורת נתונים בין ארצות הברית להודו.[2] הנהלת החברה ישבה בסנטה קלרה, קליפורניה וניהלה משרדים בדלהי ומומבאי, וחמישה מרכזי תקשורת בהודו.
בין השנים 1999–2002 שימשה כיועצת לבנק העולמי בעבור פרויקטים של קידום כלכלי במדינות הודו, סרי לנקה, טורקיה, אפריקה והרפובליקה הדומיניקנית.
בשנת 2001 שבה לישראל והקימה את A&G Partners מתוך כוונה לחבר את החברות הישראליות עם השוק ההודי ולהכיר לחברות ההודיות את פתרונות הטכנולוגיה הישראליים.
משנת 2004 שימשה כמפיקה בפועל של קו-פרודוקציה ישראלית-הודית – "בהרטי הקסם שהוא הודו", מופע במה רב משתתפים אשר הציג ברחבי העולם במשך 13 שנים ונצפה על ידי למעלה משלושה מיליון איש.[דרוש מקור]
בין השנים 2009–2012 שימשה כמנהלת הפורום הטכנולוגי ישראל- הודו בשיתוף פעולה עם משרד החוץ, אשר הביא לישראל למעלה מ-200 מנכ"לים וסמנכ"לים בכירים הודים למטרות שיתופי פעולה טכנולוגיים.
בין השנים 2012–2015 שימשה כיועצת משרד הכלכלה בקרן הודו-סין, קרן שנועדה לסייע לחברות ישראליות להקים נציגות שיווקית במדינות היעד.
במאי 2016 זכתה בפרס מנהיגות נשים מטעם ארגון הנשים הכלכלי העולמי- דלהי, Women Economic Forum על עשייתה למען קידום ועידוד נשים בזירה העסקית של ישראל – הודו.
ב-2018, מונתה מטעם רשות החדשנות להיות מנהלת תוכנית גשר לחדשנות ישראל-הודו. בשנת 2019 ייסדה את האגריבטור,[2] המרכז לטכנולוגיות חקלאיות ישראליות הפועל בניו דלהי, הודו, אשר מטרתו להתאים טכנולוגיות ישראליות לחקלאות ההודית.
בספטמבר 2019 ייסדה מטעם לשכת המסחר ישראל הודו את IIWBF פורום נשות העסקים ישראל הודו בשיתוף עם ארגון נשות העסקים של לשכת המסחר של הודו FICCI Ladies Organization.
ברנשטיין-רייך היא המייסדת ונשיאת הסניף הישראלי של ארגון היזמות העולמי-הודי TiE.[1] בעבר שימשה כחברת צוות ההיגוי לפרויקט שתוף פעולה מדעי לישראל-הודו במוסד שמואל נאמן.
בינואר 2023 נבחרה להיות נשיאת לשכת המסחר ישראל-אסיה והחליפה את מתן וילנאי.[3]
פרסים וכתבים
ברנשטיין-רייך כותבת רבות על היחסים הכלכליים בין הודו לישראל ובין השנים 2008–2014 הייתה בעלת טור קבוע בנושא כלכלת הודו בעיתון דה מרקר, וכיום מחזיקה בטור "צמוד לרופי"[4] באתר עיתון הארץ.
בינואר 2020 זכתה בפרס "ידיד הודו" על תמיכה בקידום כלכלת הודו. הפרס הוענק לה על ידי בית הספר היוקרתי למנהל עסקים S.P. Mandali We School
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 יאיר אלטמן, עו"ד ברנשטיין-רייך מונתה לראש מערך השקעות הודו-ישראל ב-BDO, באתר ישראל היום, 26 ביולי 2021
- ^ 2.0 2.1 יעל ולצר, הרומן ההודי והרוכש של נמל חיפה: "גם החברים שלו יבינו שכדאי להשקיע בנו", באתר ynet, 22 ביולי 2022
- ^ עו"ד ענת ברנשטיין-רייך נבחרה לנשיאת לשכת המסחר ישראל-אסיה, באתר אייס, 16 בינואר 2023
- ^ צמוד לרופי, באתר הארץ
36790013ענת ברנשטיין-רייך