עוואמה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוואמה (בערבית: عوامة) הוא מאכל מתוק שמקורו בלבנון, העשוי מסופגניות בצק שמרים קטנות (בקוטר של כ-5 ס"מ) המטוגנות בשמן עמוק, וסופגות לתוכן את שמן הטיגון. מיד לאחר הטיגון נטבלות הסופגיות היטב בדבש או סירופ סוכר ומי ורדים ומוגשות מיד.
בצק העוואמה מכיל תפוח אדמה, המקנה לו טעם ופריכות ייחודיים.
זהו מאכל נפוץ כקינוח בסעודת האפטאר המסיימת את יום צום הרמדאן ובשמחות כגון חתונה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- רונית ורד, מה שהעין רואה ביום, רוצה הלב בלילה, באתר הארץ, 7 באוגוסט 2013
- Awwamat (عوامات): Sweet, delicious and crispy
- מתכון לעוואמה