עוואמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוואמה

עוואמהערבית: عوامة) הוא מאכל מתוק שמקורו בלבנון, העשוי מסופגניות בצק שמרים קטנות (בקוטר של כ-5 ס"מ) המטוגנות בשמן עמוק, וסופגות לתוכן את שמן הטיגון. מיד לאחר הטיגון נטבלות הסופגיות היטב בדבש או סירופ סוכר ומי ורדים ומוגשות מיד.

בצק העוואמה מכיל תפוח אדמה, המקנה לו טעם ופריכות ייחודיים.

זהו מאכל נפוץ כקינוח בסעודת האפטאר המסיימת את יום צום הרמדאן ובשמחות כגון חתונה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0