עדה פראדהמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עדה פראדהמן
Ada Pradhaman
מאכלים
סוג קינוח
מטבח הודי
אזור מוצא קרלה
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים חלב וסוכר

עדה פראדהמןמלאיאלאם: അടപ്രഥമൻ; באנגלית: Ada Pradhaman) הוא קינוח מתוק, הנפוץ באזור קרלה, הודו[1].

הקינוח מורכב מאורז או אטריות אורז, ג'אגרי, צימוקים, הל, ואגוזים, שאותם מערבבים ומבשלים בחלב או בחלב קוקוס[2][3].

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא חם ובעיקר בתקופה של פסטיבל אונאם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עדה פראדהמן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Sanjeev Dak Kapoor, Dakshin Delights, Popular Prakashan, 2009, מסת"ב 978-81-7991-400-7. (באנגלית)
  2. ^ "How to prepare the mainstay of classic ada pradhaman fresh from the kitchen". The Hindu (בIndian English). 2020-08-28. ISSN 0971-751X. נבדק ב-2023-07-15.
  3. ^ Ada Pradhaman Recipe by Sudhir Nair - Courtyard Bengaluru - Outer Ring Road, NDTV Food (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

עדה פראדהמן36703167Q16133717