עגל אורלוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עגל אורלוב
Veau Orloff

עגל אורלוב, או עגל הנסיך אורלוב, או בשר עגל אורלובצרפתית: Veau Orloff או Veau Orlov) היא מנה מהמאה ה-19 של המטבח הצרפתי, אשר נוצרה על ידי השף הצרפתי Urbain Dubois בשרותו של הנסיך אורלוב, לשעבר שגריר רוסיה בצרפת.[1]

מאפיינים

המנה מורכבת מנתח בשר עגל מאודה-צלוי, פרוס דק, ממולא בשכבה דקה של פטריות קצוצות דק שנקרא דיקסל (פירושו קישוט או מלית העשויים במיוחד מפטריות מוקפצות קצוצות דק) ובצל (כמו סוביז שהוא רוטב על בסיס בשמל המכיל בצל מסונן או טחון) בין הפרוסות, ואז מורכבת מחדש בצורה המקורית. לאחר מכן היא מכוסה ברוטב מורניי (רוטב בשאמל עם גבינה) ומושחת בתנור.[1]

מנות דומות פופולריות כיום ברוסיה, שם הן בדרך כלל נקראות בשר בסגנון צרפתירוסית: мясо по-французски).[1][2] בסוגים אלה, בשר עגל מוחלף לרוב בסוגי בשר זולים יותר, כגון בשר בקר או חזיר, ורוטב המורני עשוי להיות מוחלף במיונז. לעיתים קרובות מוסיפים גם שכבה של תפוחי אדמה פרוסים.

גלריה

[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עגל אורלוב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Jennifer Eremeeva. Veal Orlov: A dish fit for a prince. Russia Beyond, February 26, 2014
  2. ^ 2.0 2.1 Duc Mityagov. 'French meat' brings a taste of 18th century Russia to your table. Russia Beyond, January 27, 2017
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37742691עגל אורלוב