רוטב בשאמל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
רוטב בשאמל (בצרפתית: Sauce Béchamel, מכונה גם רוטב לבן) הוא רוטב בסיסי המורכב מרביכה לבנה וחלב, המעורבבים עד קבלת תחליב סמיך. סמיכות הרוטב משתנה בהתאם ליחסי החלב והרביכה. נהוג להוסיף לרוטב מלח ותבלינים כמו פלפל ואגוז מוסקט. זהו רוטב מרכזי במטבח הצרפתי.
הרוטב מוזכר לראשונה בספר Le Cuisinier François מאת השף פרנסואה פייר לה וארן אשר יצא לאור בשנת 1615. הרוטב נקרא על שם המרקיז לואי דה בשאמל.
רוטב בשאמל משמש כבסיס למספר רב של רטבים אחרים בהם:
- רוטב מורניי (הכולל גבינת גרוייר)
- רוטב ננטואה (רוטב עם חמאה, חסילונים ושמנת)
- רוטב מוטרד (רוטב לבן עם חרדל)
- רוטב סווביז (רוטב בשאמל עם בצלים קצוצים)
קישורים חיצוניים
- ההיסטוריה של רוטב הבשאמל (באנגלית)
- חשיבות רוטב הבשאמל (באנגלית)
מתכונים
28034115רוטב בשאמל