סת' סיגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. סת' מ. סיגלאנגלית: Seth M. Siegel; נולד ב-14 בדצמבר 1953) הוא עורך דין, יזם, מפיק ומחבר אמריקאי. ספרו מ-2015, Let There Be Water, בו הוא מביא את בשורת החדשנות הישראלית כפתרון למשבר המים הצפוי בעולם, נכנס לרשימת רבי-המכר של הניו יורק טיימס, הלוס אנג'לס טיימס והוושינגטון פוסט.[1]

ביוגרפיה

סיגל נולד בניו יורק למשפחה יהודית דלת אמצעים וגדל בקווינס. עוד בטרם מלאו לו 17 שנים סיים תיכון והתקבל לאוניברסיטת קורנל. בעת לימודיו באוניברסיטה פרצה בישראל מלחמת יום הכיפורים, אירוע שיצר אצלו לראשונה עניין רב במדינת ישראל. ב-1974 השלים תואר ראשון במדעים ונסע לישראל, שלא מתוך כוונה להשתקע. הוא למד יחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית, התגורר בירושלים, התפרנס מהגשת מזון וכתיבה בג'רוזלם פוסט והכיר בחורה מקומית.[2] מותה הטרגי בתאונת דרכים הביא לסיום הפרק הזה בחייו. הוא שב לארצות הברית ולאוניברסיטת קורנל, בה למד לתואר Juris Doctor במשפטים, אותו סיים ב-1978. הוא עבד כפרקליט במשרד התובע המחוזי של ניו יורק ואז כעורך דין במשרד עורכי דין מבוסס, נישא לרייצ'ל רינגלר והקים משפחה.

ב-1992 עזב את עבודתו והקים ביחד עם מייקל סטון חברה למיתוג ורישום סימני מסחר. שנים לאחר מכן החברה זכתה להצלחה רבה וב-2001 רכשה את Beanstalk – אף היא חברה בענף. החברות מוזגו לקבוצה אחת שאימצה את השם של החברה הנרכשת. הקבוצה ייצגה, בין היתר, את קוקה קולה, AT&T, הארלי דייווידסון ופריס הילטון. ב-2001 קבוצת Beanstalk נמכרה לתאגיד פורד וסיגל כעת היה בעל זמן וממון וחיפש אתגרים חדשים. הוא הפך למפיק תיאטרון – הפקות אשר היו מועמדות לפרסי טוני ואמי - והצטרף לחבר המנהלים של השדולה המרכזית בלובי הישראלי והיהודי בארצות הברית, "איפא"ק"[3]. ב-2007 היה שותף להקמת Sixpoint Partners, בנק השקעות קטן ממדים.

ב-2012 סיגל הקשיב למצגת בנושא משבר המים הצפוי בעתיד. הוא החל לחקור את הנושא וגילה שדווקא ישראל היא מובילה עולמית בהתמודדות עם מחסור במים מתוקים, זאת בשל מיקומה הגאוגרפי והגידול באוכלוסייתה, אשר הפכו את הנושא לדוחק ואקוטי במיוחד. המצאת הטפטפות, פיתוח זנים העמידים לבצורת, ניצול מי שופכין, תמחור המים, התפלת מי ים ועוד פתרונות שאומצו בישראל. סיגל ביקש להביא את הבשורה לעולם. ב-2015 פרסם ספר בשם: "Let There Be Water: Israel's Solution for a Water-Starved World"; בתרגום חופשי לעברית: "ויהי מים: הפתרון הישראלי לעולם הצמא למים". ספרו זכה לשבחים מצד אישים רמי-דרג בעולם, הוא תורגם לשפות רבות (בהן עברית) וסיגל נהיה למרצה וחוקר מוביל בתחום וכן הצטרף כעמית מחקר לבית הספר למדעי מים מתוקים באוניברסיטת ויסקונסין-מילווקי. ב-2019 יצא לאור ספרו השני: "Troubled Water: What's Wrong with What We Drink"; בתרגום לעברית: "מים מדאיגים: מה לא בסדר במים אותם אנו שותים". ספר זה עוסק בטיב מי השתייה בארצות הברית, מצביע על הבעיות הקיימות ומציע פתרונות.

סיגל הוא חבר במועצה לקשרי חוץ, מכון חשיבה ותיק שבסיסו בניו יורק ועיסוקו הוא מדיניות החוץ של ארצות הברית. סיגל נשוי ואב לילדים בוגרים. הוא מתגורר בניו יורק.

ספריו

  • Let There Be Water: Israel's Solution for a Water-Starved World (2015; מסת"ב 9781250073952)
  • Troubled Water: What's Wrong with What We Drink (2019,מסת"ב 9781250132543)

תורגם לעברית

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סת' סיגל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Washington Post bestsellers May 15, 2016, וושינגטון פוסט, 2016
  2. ^ אתר למנויים בלבד ציפי שמילוביץ, ללכת על המים, באתר "ידיעות אחרונות", 23 במרץ 2017
  3. ^ אתר למנויים בלבד קורי רובינשטיין, מים מהמדבר, באתר "ידיעות אחרונות", 20 בנובמבר 2015
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0