סציבי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: | |
סָצִיבִי (בגאורגית: საცივი) הוא מאכל עוף ברוטב מרק אגוזים וכוסברה קר (ציבי בגאורגית פירושו קר) במטבח הגאורגי.
כדי להכין את המרק יש להוסיף למרק בשר (בדרך כלל בשר עוף), אגוזי מלך כתושים, בצל חתוך דק, חמאה (יהודי גאורגיה כמובן לא מוסיפים), ביצים ולבסוף כוסברה. את הסציבי ניתן להגיש עם עוף, דגים או ירקות, כאשר את הסציבי עוף מכינים ממרק בשר רותח כבסיס להכנתו.
סציבי שונה מהמאכל הבלקני והטורקי כמו טרטור ("Tarator") והעוף הצ'רקסי באופן הכנתו.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון לסציבי כולל תמונות, ברוסית
- מתכון לסציבי עם עוף, ברוסית
- מתכון לסציבי, באנגלית
- דרה גולדשטיין, הסעודה הגאורגית:התרבות מלאת החיים והאוכל הטעים של הרפובליקה של גאורגיה עמ' 97–99, באנגלית, מסת"ב 0520219295
34200010סציבי