ספרא (מאפה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספרא

ספרא (נכתב גם סַפְרָה) הוא מאפה או עוגה לקינוח מהמטבח הלובי, המורכב בעיקר מבלילת סולת וסוכר. צורתו של הספרא היא כעוגיה שטוחה המחולק לקוביות קטנות ומזכיר במקצת את הבסבוסה.

מרכיבים

הספרא דקה ופריכה יותר מעוגות הסולת המרוקאית "בסבוסה" ו"טישפישטי" מהמטבח הבלקני. זו עוגת סולת רכה ונימוחה, ספוגה בסירופ סוכר עשיר שקלה להכינה. הסירופ מעניק לחות לעוגה בדומה לכנאפה ובקלווה. בשל טעמה הדל של הסולת, יש שנהגו להוסיף לספרא סוגי אגוזים שונים בהם צימוקים, שקדים, תמרים, תפוזים ושומשום. בחלק מהמתכונים, בבצק העוגה נוספים מסטיקא, ציפורן ומי ורדים מסיבות דומות.

מנהגים

יהודי לוב, שאינם אוכלים ביצים או מוצרי חלב, נהגו לאכול את הספרא במועדים כמו חג הפורים ובאירועים חגיגיים, והגישו לצידה "צ׳אי בל קקאוויה", תה לובי מתה שחור ממותק אותו בישלו עם בוטנים. חלק קטן יותר מיהודי לוב אכלו אותה בסיום צום יום הכיפורים.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא לוב. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38305523ספרא (מאפה)