ספנקוריזו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספנקוריזו
Σπανακόρυζο
Spanakorizo
Spanakorizo
מאכלים
סוג פילאף
אזור מוצא בלקן
מוצא יוון
אופן הגשה חם או קר
מרכיבים עיקריים אורז, תרד, שמיר, גבינת פטה, עגבניות, לימון

ספנקוריזו ( יוונית: σπανακόρυζο, "אורז עם תרד") היא מנה עיקרית צמחונית מהמטבח היווני, שמרכיביה הם תרד ואורז. זוהי מנת פילאף, המתוארת כמנה כפרית יוונית טיפוסית אשר ניתן לאכול אותה חמה או קרה.[1]

מתכון אופייני של ספנקוריזו כולל אורז ארוך ותרד טרי יחד עם שמיר, כמון, מלח, פלפל שחור, חומץ בן יין אדום, בצל ושמן זית, לעיתים קרובות מוגש בלוויית ביצת עין, גבינת פטה ולימון.[1] [2] זיווגי יין אשר מותאמים הם יינות לבנים פשוטים.  

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Diane Kochilas, The Food and Wine of Greece: More Than 250 Classic and Modern Dishes from the Mainland and Islands (Macmillan, 1993), p. 158.
  2. ^ Vilma Chantiles, Food of Greece: Cooking, Folkways, and Travel in the Mainland and Islands of Greece (Simon & Schuster, 1992), p. 106.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31787650ספנקוריזו