סמיפרדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמיפרדו
Semifreddo dessert.jpg

סמיפרדואיטלקית: Semifreddo, 'חצי קר') הוא משפחה של קינוחים קפואים מהמטבח האיטלקי. המרכיבים העיקריים הם חלמונים, סוכר ושמנת, וקיימות גרסאות העושות שימוש בחלב מרוכז או בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים כגון מסקרפונה. לסמיפרדו מרקם של מוס קפוא. הטעם העיקרי של הסמיפרדו נקבע על ידי הוספת בסיס טעם כשוקולד, קרמל, פירות וכיוצ"ב.

הכנת הסמיפרדו נעשית על ידי המסה או ריסוק חומר הטעם, הקצפתו עם חומרי הבסיס, והקפאת הקציפה שנוצרה.

את הסמיפרדו ניתן לאכול כשלעצמו, והוא יכול גם לשמש כקישוט או תוספת לקינוחים אחרים.

הקינוח נוצר בסביבות המאה ה-19 בהתבסס על הפרפה והג'לאטו, אך לא זכה לפופולריות עד תחילת המאה ה-20.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמיפרדו בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0