סיימון סינג
סיימון לאנה סינג (באנגלית: Simon Lehna Singh; נולד ב-1 בינואר 1964) הוא כותב מדע פופולרי בריטי בעל דוקטורט בפיזיקה, המתמחה בכתיבה על נושאים מתמטיים ומדעיים באופן נגיש לציבור הרחב.
בנוסף, סינג גם הפיק סרטים דוקומנטריים ותוכניות טלוויזיה, הוא נאמן של המוזיאון הלאומי למדע ותעשייה וגם שותף מייסד לתוכנית הסמכה למקבלי תואר ראשון באנגליה.
קורות חייו
הורי סינג היגרו מפנג'אב שבהודו לאנגליה בשנת 1950 (פירוש שם משפחתם בהודית הוא אריה). הוא גדל בוולינגטון, סומרסט, למד בבית הספר ולינגטון ולאחר מכן בקולג' המלכותי של לונדון, שם הוא למד פיזיקה. זמן מה אחר כך קיבל תואר דוקטור בפיזיקה גרעינית באוניברסיטת קיימברידג' ובארגון האירופי למחקר גרעיני שבז'נבה. בשנת 1990 הצטרף למחלקת ערוץ המדע של ה-BBC, שם היה מפיק ובמאי של תוכניות כמו: "עולם המחר" ו"אופק".
בשנת 1996, סינג ביים את "המשפט האחרון של פרמה", סרט דוקומנטרי שזכה בפרס על הבעיה המתמטית המפורסמת שנודעה בשם המשפט האחרון של פרמה. הסרט זכור בעיקר בשל קטע הפתיחה שלו: צילום של המתמטיקאי אנדרו ויילס, פורץ בבכי כשהוא נזכר ברגע שבו חשב שהוא פתר את הבעיה לאחר שנים של עבודה בסתר, פרסם את עבודתו לעולם, ואז התגלה שעדיין היה בה חור. בארצות הברית נקרא הסרט "ההוכחה", והוא היה מועמד לפרס אמי.
הסיפור על הבעיה המתמטית הידועה היה גם הנושא של ספרו הראשון, "המשפט האחרון של פרמה". היה זה הספר הראשון על מתמטיקה שהגיע למקום הראשון ברשימת רבי המכר בבריטניה. בשנת 1997, החל סינג לעבוד על ספרו השני, "סודות ההצפנה", המספר על ההיסטוריה של ההצפנה ופענוח צפנים. נוסף על הסברת מדע ההצפנה ותיאור השפעת הקריפטוגרפיה על ההיסטוריה, הספר גם טוען שהקריפטוגרפיה חשובה היום יותר מבעבר.
בעקבות הספר הופקה סדרה בת 5 פרקים בשם "המדע של הסודיות" עבור ערוץ 4 הבריטי. הסיפורים בסדרה נעו מהצופן שחתם את גורלה של מרי מלכת הסקוטים, עד למברק צימרמן ששינה את המהלך של מלחמת העולם הראשונה והכניס אליה את ארצות הברית. תוכניות אחרות דנו כיצד שני גאונים בני המאה ה-19 התחרו כדי לפענח את ההירוגליפים המצריים, וכיצד קידוד מודרני יכול ליצור פרטיות ברשת. אחרי שני ספרים אלו, הוציא סינג ספר בשם "המפץ הגדול" אשר יצא לאור באנגליה באוקטובר 2004. הספר עוסק בהיסטוריה של היקום. הספר נכתב בסגנונו הייחודי, על ידי מעקב אחר הסיפורים הלא שגרתיים של האנשים שגילו את סודות היקום.
בחודש יוני 2003 קיבל סינג תואר MBE - חבר מסדר האימפריה הבריטית, עבור שירותיו למדע, טכנולוגיה והנדסה בחינוך ומדעי התקשורת. באותה שנה קיבל תואר כבוד מאוניברסיטת לוגבוראו, ובשנת 2005 קיבל תואר כבוד במתמטיקה מאוניברסיטת סאות'האמפטון. כיום הוא פעיל בעיקר בתוכניות רדיו וטלוויזיה.
מספריו שהופיעו בעברית
- סיימון סינג, המשפט האחרון של פרמה: סיפור החידה המתמטית ששיגעה את המוחות המבריקים ביותר בעולם במשך 358 שנים, תרגם עודד שכטר, הוצאת משכל, 2000.
- סיימון סינג, סודות ההצפנה: תולדות המצפינים והמפענחים ממצרים העתיקה ועד פיזיקת הקוואנטים, תרגם זוהר בר-אור, הוצאת משכל, 2003.
- סיימון סינג, המפץ הגדול: התגלית המדעית החשובה ביותר בכל הזמנים, תרגמה דפנה לוי, הוצאת ספרי עליית הגג, 2007.
- סיימון סינג ואדזארד ארנסט, ריפוי או פיתוי: רפואה אלטרנטיבית במבחן, הוצאת ידיעות אחרונות, 2009.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של סיימון סינג
- אסף מונד, קינואה תנוע: ביקורת על "ריפוי או פיתוי", באתר nrg, 3 בינואר 2010
- אביה שטויר, כוסות רוח וצלצולים: ביקורת על "ריפוי או פיתוי", באתר הארץ, 30 בדצמבר 2009
- עפר דרורי, סיימון סינג: הרפואה האלטרנטיבית - "שטויות במיץ", על "ריפוי או פיתוי", באתר חדשות מחלקה ראשונה, 3 בפברואר 2010
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] סיימון סינג22489438