סטרשינטי
סטרשינטי לוקני עם ראגו נוסח פוטנטינה | |
סְטרַשִינַטִי (באיטלקית: Strascinati) לפעמים סטרשינטֶה, הוא השם שניתן לסוגים ספציפיים של פסטה טרייה האופיינית לכמה אזורים של מרכז ודרום איטליה.
מאפיינים
השם נובע מהשיטה שבה מעצבים את הבצק, הנגרר על משטח עץ גדול באצבעות היד.[1] הטכניקה הידנית המסוימת הזו מאפשרת לפסטה צד חלק (זה שהיה במגע עם לוח העץ, שמאובק בקמח) וצד לא סדיר עמוק (זה שהיה במגע עם האצבעות, שממש מתנתק מהבצק הטרי במהלך הגרירה. כך האמבעות משאירים את פני השטח מקומט ולא סדיר, אשר יאסוף אליו טוב יותר את הרוטב.
פוליה ובזיליקטה
בדרום איטליה סוג הפסטה בשיטה זו הם מעין סוג של אוריקייטה, (אוזניים קטנות), התמחות טיפוסית של פוליה[2] ובזיליקטה, אך הרבה יותר גדולים ופתוחים. זוהי שיטה של הכנת פסטה טרייה, ללא ביצה, כפי שנהוג בכל דרום איטליה.
בדרך כלל מכינים את הסטרשינטי באמצעות שלוש אצבעות, אך בבזיליקטה ישנם מנהגים מקומיים המחייבים וריאציות בארבע ואף שמונה אצבעות, אשר מצריכים כתוצאה מכך סטרשינטים גדולים מאוד (עד למעלה מ-12 סנטימטרים בקוטר).[2]
אומבריה
באומבריה, סטרשינטי הם סוג של פסטה ביצים האופיינית לעיירות קשיה ולמונטליאונה די ספולטו. מכינים אותם על ידי 'גרירת' שאריות קטנות של בצק פסטה ביצים על לוח המאפה בעזרת האצבעות, וכך הפסטה מקבלת עקב פעולה זו צורה מסולסלת.[3] הם מתובלים ברוטב על בסיס ביצים, סאלסיצ'ה ופנצ'טה.[3] עלתה ההשערה שרוטב זה הוא המקדים והמבשר את הקרבונרה.[4]
ראו גם
הערות שוליים
- ^ "GLI "STRASCINATI" LUCANI" (באיטלקית).
- ^ 2.0 2.1 "Come Fare gli Strascinati" (באיטלקית).
- ^ 3.0 3.1 "Strascinati di Cascia".
- ^ "Carbonara day: altro che americana, la ricetta è nata in Umbria".
37877048סטרשינטי