סזאר ריץ
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: תרגמת, שגיאות עובדתיות מהסתמכות על ויקי אנגלית הלקוי.
| ||
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: תרגמת, שגיאות עובדתיות מהסתמכות על ויקי אנגלית הלקוי. |
סזאר ריץ (בצרפתית: César Ritz; 23 בפברואר 1850 – 24 באוקטובר 1918) היה מלונאי שווייצרי ידוע ומייסדם של מספר בתי מלון, המפורסמים שבהם הם מלון ריץ בפריז ומלון ריץ בלונדון. כינויו היה: "מלך המלונאים ומלונאי המלכים."
ביוגרפיה
ריץ נולד בנידרוואלד, שווייץ, למשפחת חוואים. הוא החל בקריירה שלו בלה ספלאנדיד, בית מלון בפריז ושימש כמאטר ד'אוטל (רב-המלצרים) בשה וואזן (Chez Voisin), מסעדה שנסגרה בעקבות מלחמת צרפת-פרוסיה של 1870.
ב-1878 נהיה מנהלו של גראנד הוטל נסיונל בלוצרן והחזיק במקביל באותה משרה בגראנד הוטל במונקו עד ל-1888. ריץ היה חלוץ בפיתוח מלונאות התענוגות, ידע כיצד לפתות לקוחות עשירים והשיג לעצמו במהירות מוניטין של טעם טוב ואלגנטיות.
ב-1888 הוא פתח בצוותא עם אוגוסט אסקופייה מסעדה ב-באדן-באדן, והשניים הוזמנו ללונדון בידי ריצ'רד ד'וילי קארט כדי להיהפך למנהל והשף הראשונים של מלון סבוי, משרות בהן החזיקו מ-1889 עד 1897. ריץ הרכיב את מה שהוא מתאר כ"צבא קטן של אנשי מלון לצורך כיבושה של לונדון". מלון סבוי נחל הצלחה בן לילה, משך לקוחות עתירי ממון ומפורסמים, שהבולט בהם היה הנסיך מוויילס.
ב-1898 הוא פתח את מלון ריץ הידוע בכיכר ונדום, פריז, צרפת. הוא המשיך ופתח את מלון ריץ בלונדון, בריטניה ב-1906, שנהפך להיות מקום המפגש הפופולרי ביותר של אותה עת, בשביל העשירים והמפורסמים. מלון ריץ במדריד, ספרד נפתח ב-1910, בדחיפתו של המלך אלפונסו השלושה עשר, מלך ספרד, שהשתוקק לבנות מלון יוקרה שיתחרה עם ריץ בפריז. ריץ נהנה משותפות ארוכה עם אסקופייה, השף הצרפתי הידוע ואבי הבישול הצרפתי המודרני.
ריץ סבל מהתמוטטות עצבים בשנת 1902 ואף שהיה שותף בתכנון סניף לונדון של ריץ לא היה מסוגל לעבוד בחמש עשרה השנים האחרונות לחייו. ריץ הלך לעולמו בקיסנאכט, ליד לוצרן, שווייץ ונקבר בכפר הולדתו. יורש עסקיו היה בנו, שארל.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: סזאר ריץ |
24017561סזאר ריץ