סורביטול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סורביטול (או glucitol) הוא סוג של סוכר אלכוהולי (שאיננו סוכר ואיננו אלכוהול) המשמש כממתיק מלאכותי שהמטבוליזם שלו בגוף האדם איטי. הממתיק קיים באצות אדומות בפירות יער כגון תפוחים, אגסים, שזיפים ודובדבנים.

הסורביטול בנוי מכ-60% סוכרוז. בזכות המאפיינים שלו, נמצא בשימוש נרחב בתעשיית המזון בתור ממתיק. היתרון משמעותי בשימוש בסורביטול כממתיק הוא בשל החיידקים שגורמים לעששת שאינם מסוגלים לעשות בו את חילוף החומרים. בזכות התכונה של שמירה על המים הוא משמש למניעת התייבשות של מזון חשוף לאוויר.

הממתיק חסר תופעות לוואי בכללות, אך לעיתים יכול לגרום לשלשול. השימוש בו, עם זאת, לא מומלץ לילדים מתחת לגיל שנה. הסורביטול הופך, בתוך האורגניזם האנושי, חד-סוכרים (בעיקר פרוקטוז) ללא התערבות של אינסולין ולכן יכול להיות נוכח בתזונה של סוכרת. הערך הקלורי דומה לזה של גלוקוז (4 קאל/g). החומר יכול להיות מסונתז במעבדה[1]

לקריאה נוספת

  • קיי. פי. סי. Vollhardt, N. E. Schore , כימיה אורגנית. Zanichelli. מסת"ב 88-08-07521-4
  • W. H. בראון, C. S. פוט, ב. ל אייברסון, כימיה אורגנית. EdiSES מסת"ב 88-7959-368-4
  • אשיל מוזיקה:; וינצ 'נזו Pedicino, מילון, מזון תזונה, מילאנו, א. בחיים: מוזיקה, 1986, עמ'. 787.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סורביטול בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24529277סורביטול