סופנגלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סופנגלה
Supangle
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה קר

סופנגלהטורקית: Supangle) הוא קינוח שוקולד מסורתי ומתוק הנפוץ בטורקיה[1][2].

הקינוח מורכב משכבה תחתונה העשויה מעוגיות, ביסקוויטים או חתיכות עוגה ומעליה מוסיפים פודינג שוקולד העשוי מחלב, אבקת קקאו, סוכר, וניל ועמילן תירס[3].

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר ובליווי שוקולד צ'יפס, קוקוס או פיסטוקים מרוסקים[4][5].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסאות כתוספת למלבי, או קדאיף.

השם של הקינוח נגזר מהמילה האיטלקית זופה אינגלזה (Zuppa Inglese) שפירושה מרק אנגלי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סופנגלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Rao, Tejal (2017-01-24). "Charred, Browned, Blackened: The Dark Lure of Burned Food". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2023-06-07.
  2. ^ supangle, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
  3. ^ Turkish Zuppa Inglese (Supangle)
  4. ^ Supangle Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri, ‏2022-03-09 (בטורקית)
  5. ^ Tanya, Supangle Recipe (Turkish Chocolate Pudding), Wheel of Baking, ‏2022-06-02 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36479438סופנגלה