סופנגלה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | טורקי |
מוצא | טורקיה |
אופן הגשה | קר |
סופנגלה (בטורקית: Supangle) הוא קינוח שוקולד מסורתי ומתוק הנפוץ בטורקיה[1][2].
הקינוח מורכב משכבה תחתונה העשויה מעוגיות, ביסקוויטים או חתיכות עוגה ומעליה מוסיפים פודינג שוקולד העשוי מחלב, אבקת קקאו, סוכר, וניל ועמילן תירס[3].
נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר ובליווי שוקולד צ'יפס, קוקוס או פיסטוקים מרוסקים[4][5].
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסאות כתוספת למלבי, או קדאיף.
השם של הקינוח נגזר מהמילה האיטלקית זופה אינגלזה (Zuppa Inglese) שפירושה מרק אנגלי.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת סופנגלה, באתר Tasteatlas
הערות שוליים
- ^ Rao, Tejal (2017-01-24). "Charred, Browned, Blackened: The Dark Lure of Burned Food". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2023-06-07.
- ^ supangle, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
- ^ Turkish Zuppa Inglese (Supangle)
- ^ Supangle Tarifi, Nefis Yemek Tarifleri, 2022-03-09 (בטורקית)
- ^ Tanya, Supangle Recipe (Turkish Chocolate Pudding), Wheel of Baking, 2022-06-02 (באנגלית אמריקאית)
36479438סופנגלה