סופלקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סוּפְלַקִייוונית: Σουβλάκι) הוא מאכל יווני ידוע, המורכב בעיקרו מחתיכות קטנות של בשר הצלויות על שיפוד, ולעיתים כולל גם חתיכות של ירקות. לצדו נהוג להגיש לחם, צ'יפס וסלט. הסופלקי היווני לרוב עשוי מבשר חזיר, אם כי לעיתים הוא עשוי גם מבשר בקר, כבש או עוף.

המילה סופלקי נגזרת מהמילה היוונית סוּפְלַה (σούβλα), שפירושה הוא שיפוד.

על פי ממצאים שנחשפו באזור סנטוריני, עוד לפני המאה ה-17 לפני הספירה החלו תושבי האזור לצלות בשר בעזרת שיפודים, שנתמכו על ידי שתי אבנים. ככל הנראה, הסופלקי התפתח מהמאכל היווני הקדום קַנְדַאוּלוׂס (κάνδαυλος), שהוכן מבשר צלוי, פיתה, גבינה ושמיר.

עם זאת, רק ב-1951 בכפר ליבאדיה ביוון הופיעה חנות הסופלקי הראשונה, שמכרה סופלקי וגירוס (gyros), מאכל יווני נוסף שעשוי בדרך כלל מבשר חזיר. כיום, חנויות ומסעדות רבות מוכרות סופלקי בכל רחבי יוון וגם מחוץ לה.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0