סוכר לבן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קערת סוכר לבן

סוכר לבן הוא ממתיק טבעי המשמש במגוון רחב של מאכלים ומשקאות. הסוכר מופק בעיקר משני מקורות: קנה סוכר או סלק סוכר. תהליך הייצור של סוכר לבן כולל מספר שלבים שמטרתם להוציא את הסוכרוז מהצמח ולזקק אותו לתבניתו הטהורה והלבנה.

תיאור

תהליך הייצור של סוכר לבן מתחיל בקציר של קני הסוכר או סלק סוכר. לאחר מכן, נדרסים הצמחים או נמעכים להפקת המיץ המכיל את הסוכרוז. המיץ מועבר סדרת תהליכים כימיים ופיזיים הכוללים ריכוז, התקנות, וזיקוק, עד שנוצרת תמצית סוכר טהורה. הסוכר הטהור מגובש לגבישים, שלאחר מכן מיובשים ומופרדים לפי גודלם. בסופו של התהליך, נארז הסוכר ומשווק לצרכן.

תהליך הזיקוק מסיר לחלוטין את הדבשה ומשאיר אך ורק את הסוכרוז, בטוהר גבוה מ-99.7%.[1] הנוסחה המולקולרית שלו היא C12H22O11.[2]

לא ניתן להבדיל כימית בין סוכר לבן המופק מקנה סוכר או מסלק, אך ניתן לזהות את מקורם באמצעות בדיקת פחמן-13.[1] סוכר לבן (וחלק מסוכר חום) המופק מקנה סוכר עשוי להיות מזוקק בעזרת פחם עצמות(אנ').[3] סוכר המופק מסלק לא מעובד עם פחם עצמות ולכן נחשב טבעוני.[4]

מנקודת מבט כימית ותזונתית, סוכר לבן אינו מכיל – בהשוואה לסוכר חוםמינרלים מסוימים (כגון סידן, אשלגן, ברזל ומגנזיום) הנמצאים בכמויות קטנות במולסה.[5][6][7] ההבדלים היחידים שניתן לזהות הם, אם כן, הצבע הלבן והטעם הפחות דומיננטי.[7]

שימושים

סוכר לבן משמש כממתיק במבחר רחב של מוצרי מזון ומשקה, כולל מאפים, קינוחים, שתייה ממותקת, ועוד. בנוסף לתפקידו כממתיק, הסוכר משמש גם כחומר משמר, עוזר ביצירת טקסטורות נכונות במאפים וקינוחים, ותורם לתהליכי תסיסה בהכנת לחם ואלכוהול.

סחר עולמי

היסטוריה

סחר עולמי במאה ה-21

היבטים בריאותיים

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Dario Bressanini (3 ביוני 2009). "Miti culinari 6: lo zucchero veleno bianco". Le Scienze Blog (באיטלקית). נבדק ב-30 באוקטובר 2018. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "What is sugar?". Exploratorium. נבדק ב-15 בנובמבר 2023. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Animal Bones". www.sucrose.com (באנגלית). נבדק ב-2019-09-19.
  4. ^ "A List of Bone Char Free Vegan Sugar Companies". ordinaryvegan.net (באנגלית). נבדק ב-2019-09-19.
  5. ^ Raffaella Procenzano (28 בינואר 2014). "Lo zucchero bianco fa male più dello zucchero grezzo?" (באיטלקית). נבדק ב-30 באוקטובר 2018. {{cite news}}: (עזרה)
  6. ^ Anahad O'Connor (12 ביוני 2007). "The Claim: Brown Sugar Is Healthier Than White Sugar" (באנגלית). נבדק ב-30 באוקטובר 2018. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ 7.0 7.1 Dario Bressanini (6 באפריל 2009). "Miti culinari 5: le virtù dello zucchero di canna". Le Scienze Blog (באיטלקית). נבדק ב-30 באוקטובר 2018. {{cite news}}: (עזרה)


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39049019סוכר לבן