סואסאט
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סואסאט (בגרינלנדית: Suaasat) הוא מרק גרינלנדי מסורתי. הוא עשוי באופן מסורתי מבשר כלבי ים, אך יכול להיות עשוי גם מלוויתן, מאייל הצפון או מעופות ימיים.
המרק כולל לעיתים קרובות בצל ותפוחי אדמה והוא מתובל במלח, פלפל שחור ועלי דפנה. את המרק לעיתים קרובות מעבים באורז או בהשריה של שעורה במים למשך הלילה, כך שהעמילנים נושרים למים.
לקריאה נוספת
- הרלן ווקר. Disappearing foods: studies in foods and dishes at risk : proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1994. Proceedings of the Oxford Symposium on Food Series. Prospect, 1995..מסת"ב 0-907325-62-9 ,מסת"ב 978-0-907325-62-8 . עמ '89
קישורים חיצוניים
- מתכון לסואסאט, באתר Food.com
סואסאט29725139