סבולאדה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | רוטב |
מטבח | פורטוגזי |
מוצא | פורטוגל |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בצל |
סבולאדה (בפורטוגזית: Cebolada) הוא מאכל פורטוגלי המבוסס על בצל ועגבניות מבושלים[1][2].
המאכל מורכב משמן זית, בצל, עגבניות, שום, פלפל ופטרוזיליה שאותם מערבבים יחד ומבשלים בבישול איטי[3].
למרק גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות עם יין לבן, חומץ וחמאה[4][5].
נהוג לצרוך את המאכל כארוחה עיקרית בליווי תפוחי אדמה מטוגנים, בשר בקר או דג[6].
קישורים חיצוניים
- מתכון של סבולאדה, באתר Tasteatlas
הערות שוליים
- ^ James Lumpkin Taylor, A Portuguese-English Dictionary, Stanford University Press, 1958, מסת"ב 978-0-8047-0480-9. (באנגלית)
- ^ Pearl Violette Metzelthin, Gourmet, Condé Nast Publications, 1994. (באנגלית)
- ^ Rough Guides, Rough Guide Audio Phrasebook and Dictionary: Portuguese, Penguin, 2014-05-29, מסת"ב 978-0-241-18166-9. (באנגלית)
- ^ Dominique Auzias, Jean-Paul Labourdette, Petit Futé Portugal, Nouvelles Editions de l'Université, 2010-02-10, מסת"ב 978-2-7469-2719-3. (בצרפתית)
- ^ D. K. Eyewitness, Ultimate Food Journeys: The World's Best Dishes and Where to Eat Them, Penguin, 2011-10-03, מסת"ב 978-0-7566-9588-0. (באנגלית)
- ^ Hilaire Walden, Portuguese Cooking, Hackberry Press, 2003, מסת"ב 978-1-931040-34-1. (באנגלית)
34966105סבולאדה