סאלר (גבינה)
סאלר (בצרפתית: Salers) היא גבינה צרפתית חצי קשה שמקורה ב-Salers, באזור הוולקני של הרי קנטל של המאסיף סנטרל (Massif Central), מחוז אוברן (Auvergne), מרכז צרפת. זוהי גבינה דחוסה, לא מבושלת, עשויה לפעמים מחלב פרה מזן Salers (אז היא נקראת "גבינת סאלר מסורתית"), בין 15 באפריל ל-15 בנובמבר.
צורתה עגולה, מיוצרת בגלגלים במשקל של כ-40 ק"ג כך אחד. הגבינה מיושנת במערות בטמפרטורות הנעות בין 6–12 מעלות צלזיוס לפחות שלושה חודשים, ועד 45 חודשים.
ה-Salers de Buron Traditional מיוצרת רק בבקתות אבן (הנקראות בירון באוברן) בחודשי הקיץ מחלב אך ורק מהפרה של גזע סאלר. הגבינה חייבת להיעשות בג'רל העץ המסורתי.[1] מומלץ לאכול אותה בין ספטמבר למרץ, לאחר זמן יישון של תשעה חודשים, אבל היא גם מצוינת כל השנה.
היסטוריה
סאלר מיוצרת מאז ימי קדם. לפי הערכות, היא מיוצרת באזור זה במשך 2,000 שנים לפחות. סאלר הגיעה לגדולה כאשר המרשל אנרי דה לה פרטה-סֶנֶטֶר (אנ') (1600–1681) הגיש אותה לשולחנו של לואי הארבעה עשר, מלך מצרפת. סנטר אחראי גם על הצגת סן-נקטר וקנטל על השולחן המלכותי.
סאלר נהנית מהסמכת כינוי מקור מבוקר (AOC) מאז 1961.[2]
יצרני סאלר מסורתיים הופכים ליותר ויותר נדירים, ובימינו נותרו פחות מ-100 יצרני בית חווה. 1,112 טון סאלר יוצרו בשנת 1998 (עליה של 15.1% מאז 1996); הכל מיוצר בחוות מקומיות מחלב לא מפוסטר.
סאלר דומה לגבינת קנטל, המופקת מחלב פרות זהה כשהן ניזונות מחציר בחודשי החורף של השנה.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Andy – Les Affinés (27 בספטמבר 2010). "Cheesy Adventures at Les Affinés". lesaffines.blogspot.co.uk. נבדק ב-15 בנובמבר 2015.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Actimage. "Fiche produit". inao.gouv.fr. נבדק ב-15 בנובמבר 2015.
{{cite web}}
: (עזרה)
37574050סאלר (גבינה)