נתח סטייק סינטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נתח סטייק סינטה
Rump steak

נתח סטייק סינטה או נתח סטייק ראמפ (באנגלית: Rump steak) הוא נתח בשר בקר.

מאפיינים

הנתח היא החלוקה בין השוק לבין ה-chine cut) chine cut הוא ז'רגון קצבים, כלומר לנתק למחצה את עמוד השדרה מהצלעות, ובכך להפוך את המפרק לקל יותר לגילוף). ישר דרך ה-aitch bone (נתח מהבקר המונח מעל עצם החזה). זה עשוי להתייחס ל:

  • סטייק מהחצי העליון של ה"ראונד סטייק" האמריקאי.
  • סטייק בחיתוך הבריטי או האוסטרלי מבשר הבקר, שווה ערך במידה רבה לסינטה (sirlion) האמריקאי.

השוואת המינוח האמריקאי והבריטי

ה-"ראמפ סטייק" באנגלית הבריטית ושל חבר העמים נקרא בדרך כלל "סינטה" באנגלית האמריקאית.

מצד שני, המונח "סינטה" הבריטי נקרא בפי אמריקאים short loin או "פורטרהאוס".[1]

בריטי אֲמֶרִיקָאִי
British Beef Cuts.svg US Beef cuts.svg

השימוש בצרפתית

המונח ראמפ סטייק מתאים בערך למונח culotte בצורת חיתוך הבשר הצרפתי (מילולית "מכנסיים" או "אברקיים").

ה-pointe de culotte, הפיקניה מומלץ מאוד לצלייה כבקר נוסח מוד.

Beef cuts France Rumsteck highlighted.svg

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "Food and Cooking in American and British English", by Susan Stempleski, Medical Magazine, Macmillan Dictionaries, February 2004
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0