סטייק סינטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף נתח סטייק סינטה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סטייק סינטה
Rump steak

נתח סטייק סינטה או נתח סטייק ראמפ (באנגלית: Rump steak) הוא נתח בשר בקר.

מאפיינים

הנתח היא החלוקה בין השוק לבין ה-chine cut) chine cut הוא ז'רגון קצבים, כלומר לנתק למחצה את עמוד השדרה מהצלעות, ובכך להפוך את המפרק לקל יותר לגילוף). ישר דרך ה-aitch bone (נתח מהבקר המונח מעל עצם החזה). זה עשוי להתייחס ל:

  • סטייק מהחצי העליון של ה"ראונד סטייק" האמריקאי.
  • סטייק בחיתוך הבריטי או האוסטרלי מבשר הבקר, שווה ערך במידה רבה לסינטה (sirlion) האמריקאי.

השוואת המינוח האמריקאי והבריטי

ה-"ראמפ סטייק" באנגלית הבריטית ושל חבר העמים נקרא בדרך כלל "סינטה" באנגלית האמריקאית.

מצד שני, המונח "סינטה" הבריטי נקרא בפי אמריקאים short loin או "פורטרהאוס".[1]

בריטי אֲמֶרִיקָאִי

השימוש בצרפתית

המונח ראמפ סטייק מתאים בערך למונח culotte בצורת חיתוך הבשר הצרפתי (מילולית "מכנסיים" או "אברקיים").

ה-pointe de culotte, הפיקניה מומלץ מאוד לצלייה כבקר נוסח מוד.

ראו גם

הערות שוליים

  1. "Food and Cooking in American and British English", by Susan Stempleski, Medical Magazine, Macmillan Dictionaries, February 2004
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

סטייק סינטה37934633Q2142880