משולש הזהב (אוניברסיטאות)
משולש הזהב (אוניברסיטאות), (באנגלית: Golden triangle (universities)) הוא כינוי לא רשמי של קבוצת אוניברסיטאות מחקר ציבוריות שנמצאות בערים לונדון, אוקספורד וקיימברידג', בדרום מזרח אנגליה. קודקודי המשולש נוצרים על ידי אוניברסיטת קיימברידג', אוניברסיטת אוקספורד ואוניברסיטאות שונות בלונדון. המשולש מכונה לעיתים משולש הלוקסברידג' (מכונה באנגלית: Loxbridge triangle, חיבור London Oxbridge, בניגוד לכינוי אוקסברידג' שכולל רק את אוקספורד + קיימברידג' או הכינוי דוקסברידג' (אנ') שכולל את דרהאם + אוקספורד + קיימברידג'. בשני המקרים הכינוי מתייחס לאוניברסיטאות בערים שהכינוי הוא הלחם שלהן), הלחם של לונדון ואוקסברידג'. מוסדות אקדמיים וותיקים אלו, הן עתירי מחקר, מימון ובעלי מוניטין עולמיים.
מימון: בבריטניה; גודל המימון למוסדות אלו נע בין 139 מיליון ליש"ט (2019) ועד 6.44 מיליארד ליש"ט (כולל מכללות) של קיימברידג', יתר על כן, כל אוניברסיטה מקבלת מיליוני פאונד במימון מחקר ומענקים אחרים מממשלת בריטניה. בשנת 2013/14 קיבלו אוניברסיטאות אוקספורד, קיימברידג' ולונדון 46% ממימון המחקר בבריטניה, לעומת 42.6% עשור קודם[1][2].
דירוג אקדמי: אוניברסיטאות משולש הזהב מצליחות בדרך כלל בדירוג הבינלאומי, המשקפות היטב את ביצועי המחקר. חלק מהדירוגים העולמיים, כמו אלה שהופקו על ידי טיימס השכלה גבוהה (THE) ו- דירוג QS של אוניברסיטאות בעולם (QS), מתאימים לגדלים של מוסדות בחישוב תוצאותיהם, אך אחרים, כמו הדירוג אקדמי של אוניברסיטאות בעולם (ARWU) (הידוע בשם "דירוג שאנגחאי", אינם עושים התאמה כזו. אוניברסיטאות משולש הזהב מצליחות בדרך כלל להיות במקומות הראשונים בדירוג האוניברסיטאות הבריטיות, כאשר קיימברידג' ואוקספורד נמצאות באופן קבוע במקומות הראשון והשני, ואימפריאל ויוניברסיטי קולג' לונדון מדורגים בעשירייה הראשונה על ידי כל המדרגים.
המוסדות הנחשבים בדרך כלל לחברים במשולש הם עם הכנסות המחקר הגבוהות ביותר מבין כל האוניברסיטאות הבריטיות ומשתפים פעולה הדוק באמצעות היוזמות הבאות: G5 (אוניברסיטאות) (אנ')[3], אשכול המצוינות הרפואית העולמית (אנ')[4], MedCity (אנ')[5] וקונסורציום SES (אוניברסיטאות) [6].
מחקרים שנערכו בשנת 2017 על ידי המכון ללימודים פיסקליים (אנ') מצביעים גם על כך שבוגרי אוניברסיטאות משולש הזהב, מרוויחים בממוצע מעל 40,000 ליש"ט לשנה, 5 שנים לאחר סיום הלימודים, מה שהופך אותם למשתכרים ביותר 5 שנים לאחר סיום הלימודים בקרב בוגרי האוניברסיטאות הבריטיות- אוקספורד וקיימברידג'. יתר על כן, שאר המוסדות החברים במשולש הזהב, יחד עם סנט ג'ורג' (אוניברסיטת לונדון) (אנ'), מהווים 7 המובילים בעלי ההכנסה הגבוהה ביותר[7].
רשימת האוניברסיטאות
ראו גם
גלריה
אוניברסיטאות משולש הזהב:
-
אוניברסיטת קיימברידג', קולג' פיטרהאוס
-
אימפריאל קולג', בית הספר המלכותי למכרות
-
קינגס קולג' לונדון, ספריית Maughan
-
בית הספר לכלכלה של לונדון, בניין אקדמי חדש
-
אוניברסיטת אוקספורד, גשר של אנחות
-
יוניברסיטי קולג' לונדון, בניין ראשי
הערות שוליים
- ^ Golden triangle increases share of research funding, mediafhe.com
- ^ "Annual Report and Financial Statements for the year ended 31 July 2019" (PDF). University College London. Retrieved 24 December 2019.
- ^ Super elite in secret bid for cash boost, timeshighereducation.com. 6 February 2004. Retrieved 30 March 2014.
- ^ Universities. GMEC. Archived from the original on 6 March 2014. Retrieved 4 August 2016.
- ^ MedCity launched to promote South East's science 'golden triangle, bbc.com/news, 8 April 2014. Retrieved 8 April 2014.
- ^ Research heavyweights deny' ganging up, timeshighereducation.com, 9 May 2013. Retrieved 30 March 2014.
- ^ Dr Jack Britton, The degrees that make you rich... and the ones that don't, bbc.com/news, 17 November 2017.
27838907משולש הזהב (אוניברסיטאות)