מכון אלן טיורינג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכון אלן טיורינג
Alan Turing Institute
הספרייה הבריטית
הספרייה הבריטית
מכון מחקר
תקופת הפעילות 2015–הווה (כ־9 שנים)
בעלי תפקידים
נשיא האוורד קובינגטון
מנכ"ל אדריאן סמית'
מיקום
מיקום לונדון, בריטניהבריטניה בריטניה
.turing.ac.uk

מכון אלן טיורינג (באנגלית: The Alan Turing Institute) הוא מכון מחקר למדע הנתונים ובינה מלאכותית, שנוסד בשנת 2015 בלונדון, שבבריטניה על שם המדען אלן טיורינג, חלוץ המיחשוב והמתמטיקאי הבריטי. מכון אלן טיורינג הוא ישות משפטית עצמאית במגזר הפרטי הפועל ללא כוונת רווח. המכון הוא מיזם משותף בין חמישה מוסדות אקדמיים; אוניברסיטת קיימברידג', אוניברסיטת אדינבורו, אוניברסיטת אוקספורד, יוניברסיטי קולג' לונדון ואוניברסיטת ווריק, שנבחרו על ידי ביקורת עמיתים.[1]

רקע היסטורי

מכון אלן טיורינג הוא תוצר עקיף של מכתב מאת המועצה למדע וטכנולוגיה (אנ') לראש ממשלת הממלכה המאוחדת ביוני 2013 המתאר את " עידן האלגוריתמים". במכתב מוצג המקרה; "הממשלה, העובדת עם האוניברסיטאות והתעשייה, צריכה ליצור מרכז לאומי לקידום מחקר מתקדם באלגוריתמים ויישומו במדעי הנתונים". המימון להקמת המכון הגיע מהשקעה של 600 מיליון ליש"ט עבור '8 הטכנולוגיות הגדולות' ובמיוחד ממה שמכונה 'נתוני עתק', נחתם על ידי ראש ממשלת בריטניה בשנת 2013 והוכרז על ידי שר האוצר של בריטניה, ג'ורג' אוסבורן בשנת התקציב 2014 . עיקר ההשקעה 'נתוני עתק' הופנתה לתשתית חישובית. מהיתר, 42 מיליון ליש"ט הוקצו למכון לכיסוי התקופה הראשונית של חמש שנות פעילותו. חמש האוניברסיטאות המייסדות תרמו כל אחת 5 מיליון ליש"ט למכון בנוסף למימון מהתעשייה, קרנות וגופים ממשלתיים.

מכון אלן טיורינג משתלב בגוף ארגוני מורכב הכולל את מכון נתונים פתוח (אנ'), 'מקלעת דיגיטלית' (אנ') והשקעות בתשתיות. תפקידו הספציפי של המכון יהיה לספק את המומחיות והמחקר הבסיסי במתמטיקה ואלגוריתמים הנחוצים לפתרון בעיות בעולם האמיתי.

בשנת 2018 הצטרפו לשותפות שמונה מוסדות נוספים והם: אוניברסיטת קווין מרי בלונדון (אנ'), אוניברסיטת לידס (אנ'), אוניברסיטת מנצ'סטר, אוניברסיטת ניוקאסל (אנ'), אוניברסיטת סאות'המפטון (אנ'), אוניברסיטת בירמינגהם (אנ'), אוניברסיטת אקסטר ואוניברסיטת בריסטול. שותף נוסף במייזם, הוא המייסד הראשי של המכון: מועצת המחקר ההנדסי ומדעים פיזיים (אנ'). האחריות העיקרית להקמת מכון אלן טיורינג הוטלה על המועצה והמשך עיצוב המכון על המחלקה לעסקים, אנרגייה ואסטרטגיה תעשייתית (אנ') ועל המשרד הממשלתי למדע (אנ').

ארגון וניהול

לכל אחת מהאוניברסיטאות המיסדות יש נציג במכון המשמש כמתווך בין המוסד האקדמי והמכון. המכון מנוהל על ידי חבר הנאמנים המשמשים גם כמנהלים. חבר הנאמנים מורכב מחברים עצמאיים ומועמדים לנאמנים מכל אחד משותפי המיזם המשותף. ועדת ייעוץ למחקר וחדשנות המורכבת מארבע קבוצות עבודה. פעילויות המחקר של המכון מבוצעות על ידי מועצה מייעצת מדעית המורכבת ממומחים בינלאומיים בתחום מדעי המידע ויישומיו, שנפגשים מדי שנה לבחינת התוכנית המדעית. צוות מנהלי תוכניות מפקח על תוכניות מחקר שנערכו במכון יחד עם שותפים אסטרטגיים.

נציגים מהשותפים האסטרטגיים מתכנסים באופן קבוע במועצה לשותפים אסטרטגיים. תפקידה של מועצה זו הוא לייעץ לחבר הנאמנים על התוכן והתרגום של המחקר שנוצר על ידי מכון טיורינג, ולעבוד עם המכון ועם השותפים האסטרטגיים על מנת לזהות הזדמנויות חדשות להזדמנויות למחקר ולתרגום שיתופי. מועצת הפיתוח המסחרי מעניקה ייעוץ למכון, מאפשרת את מסחור המחקר של המכון ואת מעורבותו בסקטור המסחרי.

במכון אלן טיורינג יש תוכנית מלגות לשם כבוד שנועדה להכיר באנשים שתמכו במידה ניכרת במכון וביעדיו. כל מי שעוסק בקהילת טיורינג יכול למנות עמית כבוד. חבר הנאמנים בוחן מועמדויות, וממנה מספר מועט של עמיתי כבוד בכל שנה.

האינטרסים ארוכי הטווח של שותפי האוניברסיטה של המכון מיוצגים על ידי מועצת השותפים מהאוניברסיטאות, המייעצת למכון בהקשר לאסטרטגיית ההשכלה הגבוהה בבריטניה.

יושב הראש של המכון שמונה בשנת 2015, הוא האוורד קובינגטון (אנ') והמנכ"ל משנת 2018 הוא סר אדריאן סמית' (אנ'). המכון ממוקם בצמוד לספרייה הבריטית בלונדון.[2]

תחומי המחקר ושיתופי פעולה

מטרת המכון לנסות לענות על השאלה: כיצד ניתן להשתמש במדעי נתונים ובינה מלאכותית לטובת החברה?

מחקרי המכון כוללים מגוון עצום של תחומים ומומחיות, כגון, אלגוריתמים; מתמטיקה שימושית; אינטליגנציה מלאכותית; מערכות מחשוב וארכיטקטורה; למידת מכונה; מידול מתמטי; אופטימיזציה; פרטיות ואמון; שפות תכנות; מתמטיקה תאורטית; מדע נתונים חברתיים; שיטות סטטיסטיות ותאוריה.

תוכניות משמעותיות של מחקר אסטרטגי, שמובלות בדרך כלל על ידי מנהל התוכנית או המנהלים, ובמעורבות מצד שותפים בתעשייה, במגזר הציבורי או במגזר הפרטי. אינטליגנציה מלאכותית; מדעי הנתונים; מדע הנתונים למדע; הנדסת נתונים (אנ'); ביטחון והגנה; כלכלה ופיננסים; בריאות ומדעי הרפואה; מדיניות ציבורית; מחקר הנדסי; אנליזה אורבנית.

המכון מכוון את המחקר סביב מספר אתגרים שאפתניים המייצגים תחומים בהם אינטליגנציה מלאכותית ומדעי נתונים יכולים להשפיע באופן משתנה על המדע, החברה והכלכלה. אתגרים אלה מייצגים תחומים רחבים יותר של מדע יישומי בהם טיורינג עובד, ולא יובלו על ידי טיורינג בלבד, אלא תלויים בשיתוף פעולה ופעילות שותפות משמעותית. אתגרים חדשים, למשל בערים ובמדעי הסביבה, ייחשבו באופן קבוע עם התקדמות ויוצרים סדרי עדיפויות וטכנולוגיות חדשות. האתגרים: מהפכה בתחום הבריאות; הספקת הנדסה בטוחה וחכמה יותר; ניהול אבטחה בעולם חסר ביטחון; כלכלה; הפיכת מערכות אלגוריתמיות להוגנות, שקופות ואתיות; תכנון מחשבים לדור הבא של האלגוריתמים; מחקר על במדעים ומדעי הרוח; טיפוח חדשנות ממשלתית.

פרויקטים: מחקר מדעי ממוקד, בהובלת חוקרי טיורינג, העובד עם אנשי אקדמיה אחרים ולעיתים קרובות משתפי פעולה בתעשייה, לקראת יעדים מוגדרים. פרויקטי מחקר השואפים להיות רב-תחומיים ורב-מוסדיים, ולהביא להשפעה מדעית ובעולם האמיתי כאחד.

קבוצות אינטרסים: חוקרים המתכנסים סביב אזורים משותפים המתעניינים במדעי נתונים ואינטליגנציה מלאכותית במטרה לחלוק רעיונות וידע ולהצית רעיונות חדשים לשיתופי פעולה ופרויקטים.

מכון אלן טיורינג משתף פעולה עם מגוון רחב של ארגונים, כולל ממשלה, ארגוני צדקה, חברות ואוניברסיטאות כדי לבצע מחקר מוביל עולמי לשינוי העולם לטובה. קבוצות לימוד נתונים מתחומי מדעי נתונים, בינה מלאכותית ושדות רחבים יותר, לניתוח אתגרי מדעי הנתונים בעולם האמיתי.[3][4]

קישורים חיצוניים

(באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ The Alan Turing Institute, About us.
  2. ^ The Alan Turing Institute, Governance.
  3. ^ The Alan Turing Institute, Collaborate with the Turing.
  4. ^ The Alan Turing Institute, Research.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27497524מכון אלן טיורינג