מיליו פריטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיליו פריטו
Milho Frito
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
אזור מוצא מדיירהמדיירה מדיירה
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח תירס

מיליו פריטופורטוגזית: Milho Frito) הוא מאכל פורטוגזי העשוי מקמח תירס ונפוץ בארכיפלג הפורטוגזי מדיירה[1].

המאכל עשוי מקמח תירס, עלי קולרד או קייל, מים, שום, שומן חזיר ושמן זית שאותם מערבבים יחדיו ומבשלים, לאחר הייצוב הראשוני חותכים לקוביות ומטגנים[2].

המאכל מוגש בליווי שיפוד בשר שנקרא אשפטאדה (Espetada) או כתוספת למנה העיקרית אחרת[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Milho frito | Traditional Snack From Madeira | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  2. ^ Madeira Fried, web.archive.org
  3. ^ Espetadas à madeirense com milho frito | Receitas, Pingo Doce (בפורטוגזית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34998762מיליו פריטו