מחנה אלדרשוט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מחנה אלדרשוט
Aldershot Garrison
סמל מחנה אלדרשוט
סמל מחנה אלדרשוט
סמל מחנה אלדרשוט
בניין מפקדת אלדרשוט
בניין מפקדת אלדרשוט
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
מחוז המפשיירהמפשייר המפשייר
תאריך ייסוד 1854
שטח כ−2 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ בבסיס צבאי 10,500
אזור זמן UTC

מחנה אלדרשוטאנגלית: Aldershot Garrison) המוכר גם בתור העיירה הצבאית אלדרשוט, הוא בסיס צבאי של הצבא הבריטי הממוקם סמוך לאלדרשוט, המפשייר.

מחנה אלדרשוט הוא אחד הגדולים והחשובים של הצבא הבריטי והוא כולל מספר מפקדות ומתקנים המשרתים יחידות שונות בצבא. הוא מתפרס על שטח של כשני קמ"ר וכולל אוכלוסייה של כ-10,500 חיילים ואזרחים, סמוך למחנה נמצאים שטחי אש ואימון בשטח כולל של כ-11 קמ"ר. משום חשיבותו ליחידות הצבא הבריטי, המחנה מכונה "ביתו של הצבא הבריטי" וכיום הוא מקום מושבם של כ-70 יחידות וארגונים צבאיים שונים.

היסטוריה

אחד מקסרקטיני המגורים שנותרו מהתקופה הויקטוריאנית, כיום המוזיאון הצבאי אלדרשוט

בשנת 1854, כחלק ממהלך של הקמת בסיסי קבע לצבא הבריטי, משרד המלחמה רכש כ-11 קמ"ר סמוך לעיירה אלדרשוט ומחנה אלדרשוט נוסד. שנתיים לאחר מכן נפתחו שלושה בתי חולים לצורכי החיילים המשרתים במקום ועד לשנת 1861 אוכלוסיית אלדרשוט גדלה לכדי כ-16,000 חיילים ואזרחים (מכ-870 לפני הקמת המחנה) ושטח המחנה הכולל גדל לכדי כ-32 קמ"ר.

היחידות הרבות שהוצבו במחנה ובסביבתו בשנותיו הראשונות, אוגדו לכדי דיוויזיית אלדרשוט, ב-1872 הצבא חולק לשמונה קורפוסים כאשר הקורפוס השני פיקד על היחידות במחנה ושכן בו. ב-1881 כחלק מרפורמה נרחבת בצבא, תכנית הקורפוסים והמחוזות הוחלפה בפיקודים אזוריים וביניהם הוקם פיקוד אלדרשוט. בשנת 1890 החלו להיבנות קסרקטינים מלבנים לאכלוס החיילים במחנה במקום צריפי העץ והאוהלים, רוב מבנים אלו הוחלפו בעצמם כמעט לגמרי עד לשנות ה-60 של המאה ה-20 במבנים מודרניים.

ב-22 בפברואר 1972, כתגובה על יום ראשון העקוב מדם בו ירו צנחנים בריטים במפגינים אירים בדרי, פוצצה המחתרת האירית (הצבא האירי הרפובליקני) מכונית תופת סמוך לחדר האוכל של חטיבת הצנחנים ה-16 באלדרשוט. הפיצוץ גרם למותם של שבעה אזרחים שעבדו במקום, כולל טבחים, אנשי צוות ניקיון וכומר קתולי, בנוסף ל-19 פצועים. במקום הוקמה אנדרטה לזכר נפעי הפיגוע.[1]

יחידות עיקריות

פיקודים:

חטיבות:

רגימנטים:

תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחנה אלדרשוט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Natasha Reneaux‏, IRA Bombing Victims Remembered In Aldershot 47 Years Later, ה-22 בפברואר, 2019, אתר Forces.Net.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מחנה אלדרשוט34135581Q4713735