מחוז אל-קסים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אל-קסים
منطقة القصيم
מדינה ערב הסעודיתערב הסעודית ערב הסעודית
בירת המחוז בוריידה
שטח 58,046 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ במחוז 1,215,858 (דירוג: 7, 2010)
 ‑ צפיפות 21 נפש לקמ"ר (דירוג: 5, 2010)

לחצו כדי להקטין חזרה

מחוז אל-ג'וףמחוז אל-חודוד א-שמאליהמחוז תבוכמחוז חאילמחוז אל-מדינהמחוז אל-קסיםמחוז מכהמחוז ריאדמחוז א-שרקייהמחוז אל-באחהמחוז עסירמחוז ג'אזאןמחוז נג'ראןאריתריאהסודאןמצרים שולטת בשטח דה פקטו, סודאן טוענת לבעלותמצריםישראלרצועת עזהיהודה ושומרוןירדןסוריהעיראקכוויתבחרייןקטראיראןאיחוד האמירויות הערביותעומאןתימן

אל-קסיםערבית: منطقة القصيم) הוא אחד משלושה עשר מחוזות ערב הסעודית הממוקם במרכז המדינה. במחוז מתגוררים כ-1.3 מיליון בני אדם, ושטחו הוא כ-58,000 קמ"ר. אל-קסים ידוע בשל החקלאות הענפה שבו. בנוסף על כך, הוא המחוז העשיר ביותר (פר אדם) בכל המדינה. המחוז החמישי בצפיפותו, והשביעי בכמות תושביו. בירת המחוז היא בוריידה. אל-קסים נחשב למחוז השמרני ביותר בסעודיה, ומהווה מרכז חשוב לסלפים. בקרב התושבים שוררת תמיכה חזקה לבית סעוד.

היסטוריה

אין הרבה עדויות היסטוריה בנוגע לאזור אל-קסים קודם לתקופה האסלאמית. המשורר הקדם-אסלאמי הידוע ענתרה אבן שדאד ציין את אל-קסים בשיריו. האזור נחשב לדרך מסחרית חשובה בימי בית עבאס במיוחד לסוחרים שהגיעו מסביבת איראן ועיראק של ימינו. השליט העבאסי הארון א-רשיד פיתח את דרכי המסחר וקרא לדרך הראשית על שם אשתו זביידה. בנוסף על המסחר, הדרכים שימשו גם צליינים רבים. ההתיישבות המקומית החלה להתפתח במאה ה-16.

כלכלה

מבחינה כלכלית, מקורות ההכנסה העיקריים הם תיירות וחקלאות. יצור חקלאי מרכזי הוא תמרים, כאשר בשטח המחוז יש כ-8.5 מיליון עצי דקל. ייצורים חקלאיים נוספים הם דגנים, מנדרינות, לימונים, ענבים, רימונים, תפוזים וירקות.

חינוך

במחוז יש 263,379 סטודנטים וסטודנטיות, 33,061 מורים בכ-2,533 בתי ספר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחוז אל-קסים בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מחוז אל-קסים23616758