מוז'דיי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוז'דיי

מוז'דיי (רומנית: Sos de usturoi או mujdei) - רוטב שום רומני מתובל, העשוי משיני שום מעוכות ומרוסקות, המעורבב עם מלח ומים. הרוטב די נוזלי וחריף. לעיתים הרוטב כולל שמנת או יוגורט באזורים מסוימים. הרוטב מוגש בדרך כלל: על דג מטוגן, על קבבים רומניים, על עוף בתנור (פויי לה צ'און) וממליגה, ועל כל בשר צלוי.

קיימות גרסאות רבות להכנתו, בחלקן השום קצוץ דק או כתוש ומעורב בשמן, ואילו באחרות המרקם משחתי ותהליך ההכנה מזכיר את זה של מיונז - קיצוץ השום (עם מלח), ואז הוספה איטית מאד של שמן תוך כדי ערבוב בלתי פוסק, ליצירת אמולסיה. יש המוסיפים גם חומץ, אשר מקנה למשחה צבע לבן מובהק.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22351001מוז'דיי