רוסטביף
רוסטביף (מאנגלית: Roast beef, "בקר צלוי") הוא נתח בשר בקר שנצלה בתנור. מקורו של הנתח המיועד לצליה הוא בגב של הבקר, בדרך כלל סינטה ולחלופין פילה או שייטל, אך גם חלקים אחרים, כמו אנטריקוט.
הרוסטביף נצלה כנתח גדול, בדרך כלל מעל קילוגרם אחד, שלפני הצלייה משומן ומתובל כהלכה. בנתחים שאחוז השומן בהם נמוך, כמו שייטל, יש הנוהגים לשבץ פיסות שומן בנתח, כדי לשמור על עסיסיותו. הנתח נצלה בתנור כעשרים דקות (בהתאם לגודלו) בחום גבוה (250 מעלות ויותר), על מנת לצרוב ולאטום את הבשר מבחוץ, ולאחר מכן בחום נמוך יותר לפי דרגת הצלייה הנדרשת לחלקו הפנימי של הנתח.
לאחר הצלייה הוא נפרס לפרוסות, ולכן ניתן להגישו גם בכריך.
באנגליה ובאוסטרליה, הרוסטביף נחשב לאחד המאכלים המסורתיים בארוחות יום ראשון. חוקרים מטעם מוזיאון לונדון טוענים כי החיילים הרומאים הם שהביאו את הרוסטביף לבריטניה, אך ככל הנראה הוא לא צבר פופולריות רבה לפני ימי הביניים.
במהלך המאה ה-18 החל הרוסטביף לבסס את מעמדו כמאכל לאומי של אנגליה. המחזאי הנרי פילדינג אף כתב ב-1731 את הבלדה הפטריוטית "הרוסטביף של אנגליה הישנה", וב-1748 צייר האמן ויליאם הוגארת', בהשראת הבלדה, את היצירה בעלת אותו השם.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: רוסטביף |
- אנה וגנר, תורת הרוסטביף, באתר ynet, 11 ביוני 2001
- רון (שפאץ) כהן, צליית בשר (רוסטביף), באתר ynet
- דנה שיין, רוסטביף בסיסי קלאסי, אתר וואלה
- דורעם גונט, ככה אוכלים הבריטים (רוסטביף ופודינג יורקשייר), מאתר וואלה
- ירון שלו, כך תכינו את הרוסטביף המושלם, באתר ynet, 4 בנובמבר 2015
23243092רוסטביף