זלצבורג (מדינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מדינת זלצבורג)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זלצבורג
Salzburg
דגל זלצבורג
דגל זלצבורג
מדינה אוסטריהאוסטריה אוסטריה
מושל גבריאלה בורגשטאלר (SPÖ)
ערים במדינה 5 מחוזות, עיר מחוז אחת
שפה רשמית גרמנית
שטח 7,154 קמ"ר

לחצו כדי להקטין חזרה

פורארלברגטירולמזרח טירולזלצבורגקרינתיהבורגנלנדוינהשטיריהאוסטריה עיליתאוסטריה תחתיתאיטליהסלובניהגרמניהקרואטיהסלובקיהצ'כיההונגריהליכטנשטייןשווייץימת קונסטנץSalzburg in Austria.svg
אודות התמונה
נוף בזלצבורג

מדינת זלצבורגגרמנית: Salzburg; מילולית: "טירת המלח") היא אחת מתשע המדינות המרכיבות את אוסטריה. היא ממוקמת במרכז אוסטריה, סמוך לגבולה עם גרמניה. אוכלוסייתה מונה כ-530,000 תושבים, והיא משתרעת על שטח של 7,154 קמ"ר. עיר בירתה היא זלצבורג, שהיא גם מחוז בפני עצמו במדינה. המדינה גובלת במדינות האוסטריות אוסטריה עילית ממזרח, שטיריה ממזרח, קרינתיה מדרום, וטירול ממערב ומדרום, בגרמניה (המדינה הגרמנית בוואריה) מצפון, ובאיטליה (האזור האוטונומי דרום טירול) מדרום.

חלוקה מנהלית

זלצבורג מחולקת לחמישה מחוזות (הנקראים בגרמנית Bezirke ובניב המקומי Gaue), ועיר מחוז אחת.

מחוזות

ערי מחוז

גאוגרפיה

הנהר הראשי במדינה הוא זלצך, המתחיל בהרי האלפים וזורם מדרום לצפון לכיוון בוואריה, שם הוא מתחבר לנהר אין הזורם לדנובה. בדרום המדינה משתרעים הרי האלפים, ובהם נמצאים גם ההרים דאכשטיין וגרוסגלוקנר.

בשטח מדינת זלצבורג נמצאת העיירה באד הופגאסטיין הידועה באתר סקי שלה ומעיינות המרפא שלה והעיירה פלכאו הידועה באחד מאתרי הסקי הגדולים באירופה.

היסטוריה

זלצבורג הייתה ארכיבישופות עצמאית בקיסרות הרומית ה"קדושה" עד 1803 כשהקיסרות אורגנה מחדש וזלצבורג ניתנה לפרדיננד השלישי, הדוכס הגדול של טוסקנה, אחיו של הקיסר פרנץ השני כפיצוי. בעקבות תבוסת אוסטריה בקרב אוסטרליץ נגד נפוליאון בונפרטה זלצבורג סופחה כפיצוי לבוואריה ופרדיננד גורש לווירצבורג. ב-1816 בעקבות תבוסתו של נפוליאון קיבלה אוסטריה בחזרה את זלצבורג כפיצוי מידי בוואריה בקונגרס וינה. מאז נהייתה זלצבורג מדינה פדרלית באוסטריה. לאחר צאת הסרט "צלילי המוסיקה" זכתה זלצבורג לפרסום ומבקרים רבים עוד באים לראות את הבית בו צולם הסרט.

לאחר תום מלחמת העולם השנייה הוכללה זלצבורג באזור הכיבוש האמריקאי[1].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זלצבורג בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0