מאפה קרלי
מאפים קרליים, פשטידות קרליות או פירוגים קרליים (בקרלית: Kalittoja; בפינית: Karjalanpiirakat; בשוודית: Karelska piroger) הם מאפים או פירוגים פיניים מסורתיים שמקורם באזור קרליה. הם נצרכים ברחבי פינלנד, כמו גם באזורים סמוכים כמו אסטוניה וקרליה הרוסית.
מאפיינים
לבצקים המסורתיים העתיקים ביותר היה בדרך כלל קרום שיפון, אך הגרסאות הקרליות הצפוניות ואזור לדוגה הכילו גם חיטה כדי לשפר את איכות הקרום. המילויים הרגילים היו שעורה, וקאמה. במאה ה-19, תחילה הוצגו גרסאות תפוחי אדמה ולאחר מכן כוסמת כמילויים, ומאוחר יותר אורז מבושל ודוחן.
כיום, לגרסה הפופולרית ביותר יש קרום שיפון דק עם מילוי של אורז. גם מילוי מחית תפוחי אדמה ואורז וגזר זמינים בדרך כלל. חמאה, לעיתים קרובות מעורבת עם ביצה מבושלת קצוצה, נמרחת על המאפים החמים לפני האכילה.
מעמד מוגן
למאפים קרליאניים יש מעמד התמחות מסורתית מובטחת (TSG) באירופה מאז 2003.[1] זה אומר שכל יצרן שלא עוקב אחר המתכון המסורתי לא יכול לקרוא להם karjalanpiirakka ובמקום זאת, יצטרך לקרוא להם riisipiirakka, כלומר "מאפי אורז", או perunapiirakka, כלומר "מאפי תפוחי אדמה" וכו' תלוי במילוי.[2]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ EU Profile-Karjalanpiirakka (accessed 06/01/2021)
- ^ Food Safety Authority Evira (אורכב 26.01.2016 בארכיון Wayback Machine) (accessed 1/19/2016)
38110646מאפה קרלי