מאסדמר (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאסדמר
Maasdammer
Maasdam-cheese.jpg

גבינת מאסדמרהולנדית: Maasdammer) היא גבינה הולנדית בסגנון אמנטל. עשויה מחלב פרה, ומיושנת לפחות ארבעה שבועות.

מאפיינים

גבינה זו מבשילה מהר יותר מאשר גבינות אחרות המיוצרות בהולנד. למאסדמר יש חללים פנימיים, או חורים מתהליך ההבשלה[1] וקליפה חלקה וצהובה. לפעמים, היא מכוסה בשעווה כמו הגאודה. הגבינה נוצרה כדי להתחרות בגבינות אמנטלר השווייצריות בהיותה זולה יותר ומהירה יותר לייצור. בתהליך הכנת הגבינה עם אותם רכיבים כלליים כמו הגבינות שווייצריות, ההולנדים קיבלו בסופו של דבר גבינה אגוזית ומתוקה, אך רכה יותר מהאמנטל, בשל אחוזי לחות גבוהים יותר.

סגנון גבינה זו הוצג בשנת 1984 על ידי חברת Baars כגבינת Leerdammer כסימן המסחרי, למרות שהיא מיוצרת כעת על ידי חברות הולנדיות אחרות תחת השם Maasdammer. שם זה נבחר לכבוד הכפר מאסדמר במחוז דרום הולנד.

לקריאה נוספת

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאסדמר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Veldhuyzen Maasdam Cheese". veldhuyzenkaas.nl. נבדק ב-25 באוקטובר 2020. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0