מאסדמר (גבינה)
גבינת מאסדמר (בהולנדית: Maasdammer) היא גבינה הולנדית בסגנון אמנטל. עשויה מחלב פרה, ומיושנת לפחות ארבעה שבועות.
מאפיינים
גבינה זו מבשילה מהר יותר מאשר גבינות אחרות המיוצרות בהולנד. למאסדמר יש חללים פנימיים, או חורים מתהליך ההבשלה[1] וקליפה חלקה וצהובה. לפעמים, היא מכוסה בשעווה כמו הגאודה. הגבינה נוצרה כדי להתחרות בגבינות אמנטלר השווייצריות בהיותה זולה יותר ומהירה יותר לייצור. בתהליך הכנת הגבינה עם אותם רכיבים כלליים כמו הגבינות שווייצריות, ההולנדים קיבלו בסופו של דבר גבינה אגוזית ומתוקה, אך רכה יותר מהאמנטל, בשל אחוזי לחות גבוהים יותר.
סגנון גבינה זו הוצג בשנת 1984 על ידי חברת Baars כגבינת Leerdammer כסימן המסחרי, למרות שהיא מיוצרת כעת על ידי חברות הולנדיות אחרות תחת השם Maasdammer. שם זה נבחר לכבוד הכפר מאסדמר במחוז דרום הולנד.
לקריאה נוספת
- Brigitte Engelmann, Peter Holler: Das Feinschmecker-Handbuch Käse. Ullmann, Königswinter 2008, S. 231, מסת"ב 978-3-8331-5023-4.
- Leerdammer – Marke der Firma Fromageries Bel
- Ammerländer Maasdamer – Marke der Molkerei Ammerland
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Veldhuyzen Maasdam Cheese". veldhuyzenkaas.nl. נבדק ב-25 באוקטובר 2020.
{{cite web}}
: (עזרה)
מאסדמר (גבינה)38519291Q3273732