לנגוש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לנגוש
הכנת לנגוש: למעלה - בלילה בקערה, באמצע - טיגון הלנגוש, בקדמת התמונה - צלחת עם לנגוש מוכנים

לנגוש (מבוטא: lahn-gosh) הוא מאכל הונגרי מסורתי. בצורת עיגול בצק שטוח, העשוי על בסיס קמח תפוחי אדמה, מטוגן בשמן עמוק. מוגש בדרך כלל עם ממרח שום, שמנת חמוצה או גבינה מגוררת, ונמכר בעיקר בדוכני רחוב.

שמו של המאכל מורכב מהמילה ההונגרית "לאנג" שפירושה "להבה", מכיוון שבעבר היה נאפה בתנורי לבנים (אנ'), בסמוך ללהבות האש, ואז היה מקובל כתחליף ללחם בארוחות בוקר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לנגוש בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0