לילט (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לילט
Lillet
סוג אפריטיף
מוצא צרפתצרפת צרפת
מועד הכנה ראשוני סוף המאה ה-19
צבע זהוב / אדום

לילט - (באנגלית: Lillet) אפריטיף איכותי המיוצר בצרפת. לילט מכיל 85% תערובות של יין בורדו ו 15% ליקרי פירות הדר. לילט מיושן בחביות עץ אלון. בעוד שייצור הלילט החל בסוף המאה ה-19, המתכון הנוכחי נוצר רק בשנת 1986. בשנת 1872 האחים פול וריימונד לילט שהיו יצרני וסוחרי יינות וכהילים ייסדו את המזקקה שלהם בפודנסאק שבדרום בורדו בצרפת.

טעמים

לילט מגיע בשני טעמים:

  • לילט בלאנק
  • לילט רוז'

צורת הגשה

מכיוון שאפריטיף זה הוא על בסיס יין יש להגיש אותו צונן, בין 6-8°C מעלות צלזיוס. בצרפת מגישים אותו עם קרח ופלח לימון, תפוז או ליים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לילט בוויקישיתוף