לילט (משקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סוג | אפריטיף |
---|---|
מוצא | צרפת |
מועד הכנה ראשוני | סוף המאה ה-19 |
צבע | זהוב / אדום |
לילט - (באנגלית: Lillet) אפריטיף איכותי המיוצר בצרפת. לילט מכיל 85% תערובות של יין בורדו ו 15% ליקרי פירות הדר. לילט מיושן בחביות עץ אלון. בעוד שייצור הלילט החל בסוף המאה ה-19, המתכון הנוכחי נוצר רק בשנת 1986. בשנת 1872 האחים פול וריימונד לילט שהיו יצרני וסוחרי יינות וכהילים ייסדו את המזקקה שלהם בפודנסאק שבדרום בורדו בצרפת.
טעמים
לילט מגיע בשני טעמים:
- לילט בלאנק
- לילט רוז'
צורת הגשה
מכיוון שאפריטיף זה הוא על בסיס יין יש להגיש אותו צונן, בין 6-8°C מעלות צלזיוס. בצרפת מגישים אותו עם קרח ופלח לימון, תפוז או ליים.