ליגוואן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ליגוואן
نیر لیقوان
Lighvan cheese 1.jpg
ייצור
אריזה

ליגוואןפרסית: نیر لیقوان) היא גבינה מלוחה חמוצה ומלאת חורים המיוצרת באופן מסורתי מחלב כבשים בליקוון (אנ'), כפר במזרח אזרבייג'ן ובאיראן.[1]

ייצור

ליגוואן הוא אחת הגבינות המסורתיות האיראניות הפופולריות ביותר, היא גבינה מאזור אזרבייג'ן, בצפון מערב איראן, המיוצרת מחלב כבשים גולמי. הוא מבשיל בתמיסת מלח של 10% עד 12% במשך 3 או 4 חודשים בטמפרטורה ממוצעת של 10 ± 2 מעלות צלזיוס. על אף הפופולריות הגוברת של הליגוואן, יש מעט מחקרים על ההרכב הכימי שלה ועל הקהילות המיקרוביאליות שלה. החלב נקרש באמצעות לוחות הגבנה, ולאחר מכן אורזים את הנתחים בשקיות בד משולשות ומאפשרים לגבינה להתנקז ביסודיות. גושי הגבינה המשולשים, שהם בערך 20 ס"מ עובי, מוציאים מהשקית ומוכנסים לסיר חרס. אחר כך מכוסים במלח, ונשארים ליומיים.

צריכה

הגבינה מוגשת בדרך כלל לארוחת בוקר או ערב עם לחם טרי.[2]

גבינות דומות ברחבי העולם

גבינות דומות ניתן למצוא ב:

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ליגוואן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Donnelly, C.W.; Kehler, M. (2016). The Oxford Companion to Cheese. Oxford Companions. Oxford University Press. pp. 435–436. ISBN 978-0-19-933088-1. נבדק ב-29 בדצמבר 2019. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ "Cheese industry market share, market research, trends, statistics". www.euromonitor.com.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0