ליגוואן
ליגוואן (בפרסית: نیر لیقوان) היא גבינה מלוחה חמוצה ומלאת חורים המיוצרת באופן מסורתי מחלב כבשים בליקוון (אנ'), כפר במזרח אזרבייג'ן ובאיראן.[1]
ייצור
ליגוואן הוא אחת הגבינות המסורתיות האיראניות הפופולריות ביותר, היא גבינה מאזור אזרבייג'ן, בצפון מערב איראן, המיוצרת מחלב כבשים גולמי. הוא מבשיל בתמיסת מלח של 10% עד 12% במשך 3 או 4 חודשים בטמפרטורה ממוצעת של 10 ± 2 מעלות צלזיוס. על אף הפופולריות הגוברת של הליגוואן, יש מעט מחקרים על ההרכב הכימי שלה ועל הקהילות המיקרוביאליות שלה. החלב נקרש באמצעות לוחות הגבנה, ולאחר מכן אורזים את הנתחים בשקיות בד משולשות ומאפשרים לגבינה להתנקז ביסודיות. גושי הגבינה המשולשים, שהם בערך 20 ס"מ עובי, מוציאים מהשקית ומוכנסים לסיר חרס. אחר כך מכוסים במלח, ונשארים ליומיים.
צריכה
הגבינה מוגשת בדרך כלל לארוחת בוקר או ערב עם לחם טרי.[2]
גבינות דומות ברחבי העולם
גבינות דומות ניתן למצוא ב:
- אלבניה (djath או gjirokastrës)
- בולגריה (сирене, סירנה)
- מצרים (דומיאטי)
- סודן (גיבנה ביידה)
- פינלנד (salaattijuusto, גבינת סלט)
- ג'ורג'יה (ყველი, kveli)
- יוון (פטה)
- ישראל (גבינה בולגרית)
- לבנון (gibneh bulgharieh)
- מקדוניה הצפונית (бело сирење, belo sirenje)
- פולין (ברינדזה)
- רומניה (brandză telemea)
- רוסיה (брынза, brynza)
- סרביה (сир)
- הודו ( בייאז פייניר)
- אוקראינה (ברינזה, ברינזה)
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Donnelly, C.W.; Kehler, M. (2016). The Oxford Companion to Cheese. Oxford Companions. Oxford University Press. pp. 435–436. ISBN 978-0-19-933088-1. נבדק ב-29 בדצמבר 2019.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ "Cheese industry market share, market research, trends, statistics". www.euromonitor.com.
38519269ליגוואן