לחם מנומר
לחם מנומר (בהולנדית: Tijgerbrood), הידוע גם כ"קראנץ' הולנדי" ומיוצר תחת שמות מותגים שונים, הוא לחם ממוצא הולנדי בעל קרום מנומר.
הקרום
בדרך כלל מכינים את הלחם בתבנית אפיה כאשר את החלק העליון מורחים (צובעים) במשחת אורז על פני כל שטח הלחם לפני האפייה.[1][2][3] משחת האורז המקנה גם את הטעם האופייני ללחם מתייבשת ונסדקת בתהליך האפייה. ללחם עצמו יש מראה חיצוני קרומי, אבל הוא רך מבפנים. לחם מנומר עשוי בדרך כלל ככיכר לחם לבן או כלחמנייה, אך ניתן ליישם את הטכניקה על כל צורה של לחם.
השמות הנוספים
מקור השם בהולנד, שם הוא מכונה tijgerbrood (לחם נמר)[4] או tijgerbol (לחמניית נמר) ונמכר לפחות מאז תחילת שנות ה-70 של המאה ה-20. רשת הסופרמרקטים האמריקאית וגמאנס (אנ') מוכרת אותו בשם לחם "מרקו פולו".[5] באזור מפרץ סן פרנסיסקו קוראים לו "קראנץ' הולנדי".[6]
בינואר 2012 הודיעה רשת הסופרמרקטים הבריטית סיינסבורי'ס (אנ') כי תשווק את המוצר תחת השם "לחם ג'ירפה", לאחר שהוריה של ילדה בת שלוש כתבו לחברה והציעו זאת.[2]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Stamm, Mitch (1 ביוני 2009). "Snap, crackle, crunch bread". Modern-baking.com. אורכב מ-המקור ב-14 ביולי 2011. נבדק ב-4 ביולי 2011.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ 2.0 2.1 "Tiger bread renamed giraffe bread by Sainsbury's". BBC News. 31 בינואר 2012. נבדק ב-26 בינואר 2023.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ "Tiger Bread". BBC Good Food. נבדק ב-9 באוגוסט 2020.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Ayto, John (2012). The diner's dictionary : word origins of food & drink (2nd ed.). Oxford: Oxford University Press. ISBN 9780191744433.
- ^ "Marco Polo Bread - Wegmans". אורכב מ-המקור ב-3 ביולי 2018.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Kauffman, Jonathan (11 בנובמבר 2010). "Dutch Crunch: According to Nick Malgieri, a San Francisco Treat". SF Weekly. אורכב מ-המקור ב-28 בדצמבר 2018.
{{cite web}}
: (עזרה)
39584361לחם מנומר