לוראן גרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

לוראן גרהצרפתית: Laurent Gras; נולד ב-3 במאי 1965) הוא שף יליד צרפת המתגורר ועובד כיום בארצות הברית.

ביוגרפיה

גרה נולד באנטיב, הריביירה הצרפתית. הקריירה שלו החלה בארץ מולדתו צרפת, בה עבד במספר מסעדות המחזיקות בניקוד הגבוה ביותר במדריך מישלן האדום, ובכללן: "לוקא-קארטון" של אלן סנדרנס, שם היה שף קו, מסעדתו של גי סאבואה, שם היה השף הראשי, שתיהן בפריז; אוטל דה פארי במונקו, שם היה השף הראשי תחת אלן דיקאס, ו"מסעדת אלן דיקאס" בפריז, שם היה השף הראשי הראשון.

גרה החל לעבוד בארצות הברית ב-1997 במלון וולדורף-אסטוריה, כשף הראשי. שם זכה לדירוג של שלושה כוכבים מרות ריישל בהניו יורק טיימס.[1] הוא נשאר שם במשך ארבע שנים מוצלחות לפני שעבר לסן פרנסיסקו, שם עבד כשף הראשי של מסעדת Fifth Floor. עבודתו זכתה לשבחים, בין השאר ב-San Francisco Magazine, שבחר בו לשף השנה וב-Fifth Floor למסעדה החדשה הטובה ביותר לשנת 2002; כן בחר בו כתב העת Food & Wine לשף החדש הטוב ביותר לשנת 2002[2] והוא הופיע על עטיפת כתב העת Gourmet ב-2003.[3]

גרה פתח את מסעדתו הראשונה, L2O בשיקגו, במאי 2008. המסעדה הייתה מועמדת לפרס ג'יימס בירד כ"מסעדה החדשה הטובה ביותר" ומדריך GAYOT.com בחר בה כאחת מ-40 המסעדות הטובות ביותר בארצות הברית לשנת 2010.[4] במדריך מישלן הראשון לשיקגו ל-2010 זכתה במסעדה בניקוד המקסימלי של שלושה כוכבים.[5] בנובמבר 2010 עזב גרה את המסעדה עקב חילוקי דעות לגבי ניהול המקום עם הבעלים ריצ'רד מלמן.[6]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29622796לוראן גרה