אטריות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף לוקשן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "אטריה" מפנה לכאן. לערך העוסק בארגון מחתרתי במאה ה-19, ראו פיליקי אטריה.
המונח "אטרייה" מפנה לכאן. לערך העוסק בכוכב בשם זה בקבוצת משולש דרומי, ראו אטרייה (כוכב).
קערת אטריות.
חיתוך הבצק להכנת אטריות קצרות.
אטריות תלויות לייבוש בסיאול.

אטריות הן מוצר יסוד במטבחים שונים, העשוי מבצק שלא הותפח ועבר תהליך של מתיחה או רידוד וחיתוך לצורות שונות. יש אטריות שמהלך ייצורן כולל יבוש, ויש אטריות שמבושלות טריות. ברוב המקרים האטריות עוברות בישול לצורך הכנתן למאכל.

את האטריות נהוג לאכול במרק (כמו קרוטונים ושקדי מרק), עם חלב וסוכר ובמגוון דרכים נוספות. כך למשל, קוגל היא פשטידה מתוקה מהמטבח האשכנזי המבוססת על אטריות רחבות.

מאכלים רבים מהמזרח הרחוק מבוססים על אטריות עם מגוון רחב של תוספות, כגון בשר, ירקות, מאכלי ים ועוד. במערב מכנים את האטריות הללו "נודלס" (מאנגלית: Noodles), והמסעדות המתמחות בהן הם נמכרים נקראות "נודלס בר".

הביטוי "לחמם אטריות קרות" מתאר מצב חסר תוחלת, שלא ניתן להחזירו לקדמותו, באנלוגיה לטעמן התפל של אטריות שחוממו מחדש.

בתשעת הימים בתחילת חודש אב נהגו בקהילות האשכנזים לאכול אטריות בחלב, שנחשב מאכל עניים, שכן בימים אלו נהגו שלא לאכול בשר. לקינוח נהגו לאכול אטריות רחבות בגבינה אבל בלא חמאה או שמנת[1].

בעברית המודרנית משמשת המילה לעיתים קרובות כמילה נרדפת לפסטה או ליחידות הבודדות שלה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ספר המועדים, כרך ז', הוצאת דביר, עמוד 272
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25715787אטריות