לבלאבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לבלאבי
لبلابي

לַבְּלַאבִּיערבית: لبلابي) הוא מאכל תוניסאי המבוסס על חמצה במעט מרק דליל בטעם שום וכמון, המוגש על חתיכות קטנות של לחם יבש מעט בעל קרום קשה.[1] השם בא מהמילה הטורקית leblebi, שפירושה חמצה בגריל.[2]

מרכיבים

המנה מוגשת על פי רוב במסעדות זולות. ביצה לא מבושלת או מבושלת, כמעט תמיד מתווספת לתערובת המרק החמה (וכך היא מתבשלת), יחד עם שמן זית, אריסה, כמון נוסף, צלפים, טונה, פלפל בקלוטי (פלפל תוניסאי הבסיס לאריסה) ולפעמים זיתים, שום וחומץ או מיץ לימון או ליים. קישוטים נוספים עשויים לכלול כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק.

בצפון תוניסיה, מה שנקרא "ביזרטה לבלאבי" הוא כריך המורכב מאותם מרכיבים בבגט לחם לבן.[3] לבלאבי היה במקור מנת ארוחת בוקר שנאכלה בחורף, אך היא נאכלת כיום בכל שעה של היום ובכל ימות השנה. יש מקומות שמוכרים אותו בלילות הקיץ המאוחרים והוא פופולרי במיוחד בקרב צעירים שמקווים להימנע מחמרמורת אחרי בילוי לילי.[4]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לבלאבי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Al-Khusaibi, Mohammed; Al-Habsi, Nasser; Shafiur Rahman, Mohammad (2019). Traditional foods : history, preparation, processing and safety. Springer. ISBN 9783030246204.
  2. ^ "Connaissez-vous l'origine du mot "lablabi"? Pas si sûr !". © mangeons bien (בצרפתית). 2022-10-01. נבדק ב-2022-12-05.
  3. ^ "Lablabi: Ce plat populaire Tunisien". cuisine.nessma.tv (בצרפתית). 2022-04-15. נבדק ב-2022-12-05.
  4. ^ "This Fiery Tunisian Soup Is Not for the Faint of Heart". www.vice.com (באנגלית). 28 במרץ 2016. נבדק ב-2022-12-05. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0