כרים רשיד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. כרים רשידאנגלית: Karim Rashid; נולד ב-18 בספטמבר 1960) הוא מעצב-על, יליד מצרים, שהיגר עם משפחתו לקנדה בהיותו בן שנתיים. בקנדה השלים את לימודיו לתואר ראשון במגמת עיצוב תעשייתי ותואר שני בעיצוב באיטליה[1].

רשיד נחשב למעצב תעשייתי מהחשובים והמשפיעים בעולם בעשורים האחרונים.

ביוגרפיה

כרים רשיד נולד בשנת 1960 בקהיר, מצרים לאב אמן ממוצא מצרי ולאם אנגליה. כאשר היה בן שנתיים היגר עם משפחתו לקנדה בעקבות הקריירה של אביו האמן.

אחיו הוא הארכיטקט האני רשיד, ואחותו היא האמנית סורייה רשיד.

אשתו הראשונה של רשיד הייתה הציירת הדיגיטלית מייגן לנג. ב־2008 נישא לאיבאנה הנדסאית כימיה ממוצא סרבי. לזוג יש ילדה שנולדה ב-2013.

משפחת רשיד מתגוררת בלב מנהטן ארצות הברית בבית פרטי יוקרתי בעיצובו של רשיד, שאליו צמוד הסטודיו שלו רחב הידיים .

קריירה

בשנת 1982 רשיד קיבל תואר ראשון בעיצוב תעשייתי מאוניברסיטת קרלטון, באטווה, שבקנדה. הוא המשיך ללמוד בנאפולי, איטליה לתואר שני כמעצב. משם עבר למילאנו ועבד בסטודיו של רודולפו בונטו. לאחר מכן חזר לקנדה ועבד בחברה שמייצרת ציוד רנטגן וכן בסטודיו לאופנה.

בשנת 1993 רשיד פתח את הסטודיו שלו בניו יורק בו הוא פועל ועובד עד היום.

רשיד נחשב למעצב תעשייתי מהחשובים והמשפיעים בעולם בעשורים האחרונים. טיים (מגזין) המגזין האמריקאי החשוב דירג את רשיד "למעצב התעשייתי המפורסם ביותר באמריקה".

העיצובים של רשיד מתפרסים על פני תחומים רבים ומגוונים -בניינים, מסעדות, מלונות, בתים, עיצוב פנים, אופנה, רהיטים, תאורה, אמנות, אופניים, גאדג'טים, ומוצרי קוסמטיקה.

זכה בלמעלה מ-300 פרסים שונים על עבודותיו. הפרס הראשון הוענק לו בשנת 1985 עבור עיצוב ספת העכביש המפורסמת והאחרון על בקבוק מים בצורת בועה.

ב-2017 הוא עיצב מלון בוטיק בתל אביב בשם פוליהאוס אשר ממוקם ליד כיכר מגן-דוד בתל אביב צמוד למדרחוב נחלת בנימין. המלון נבנה על יסודות בניין אייקוני של הבאוהאוס משנת 1937.

הוא כתב למעלה מ-10 ספרים בנושא עיצוב ואמנות.

את העבודות שלו אפשר למצוא בתצוגות מתחלפות ואוספים קבועים, כולל במוזאונים נחשבים בעולם כמו MoMA בניו יורק, SFMoma  בסן פרנסיסקו, מרכז פומפידו בפריז ועוד[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כרים רשיד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 10 דברים שכדאי לדעת על כרים רשיד בניין ודיור
  2. ^ 50 גוונים של כרים, מגזין עיצוב המטבח
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30844225כרים רשיד