כיסא מתרומם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כיסא מתרומם

כיסאות מתרוממים, או כיסאות הרמה, הם כיסאות שלהם מנגנון מכני שמרים את הכיסא כולו מבסיסו, כדי להפוך את המעבר מתנוחת ישיבה לתנוחת עמידה לחלק יותר. כיסאות אלו הם שימושיים בעיקר לקשישים, תשושים ונכים. הם מציעים נוחות וניידות עצמאית מוגברת.

מרביתם בנויים לנשיאת משקל של עד 200 קילוגרם, אך יש כאלו שמסוגלים לשאת גם מעל 300 ק"ג.[דרוש מקור]

סוגים

ישנן מספר וריאציות בסיסיות:

  • דו-תנוחתי: תנוחת עמידה וישיבה עם הישענות קלה לאחור. הישענות זו אינה מאפשרת שינה, משום שהיא מותירה את גבו של המשתמש בזווית ישרה לירכיו.
  • תלת-תנוחתי: מאפשר גם הישענות לאחור בזווית של 135 מעלות לאחור. דבר המאפשר למרבית בני האדם לישון עליו.
  • בלתי מוגבל: מתאפשרת הישענות בכל רמה שהיא, כולל הישענות לשכיבה, בנוסף משענות הגב והרגליים נעות בנפרד.
  • תנוחת אפס כבידה: דומה לבלתי מוגבל, אך היכולת המוספת למקם את האדם ב'תנוחת האפס כבידה' שבה רגלי האדם נמצאות מעל לליבו. יתרון זה מועיל לבעלי בעיות במחזוריות הדם, קיבולת ריאה מופחתת ובעיות וכאבי גב.

כריות הרמה

קיימות כריות הרמה, הנמכרות כחלופה לכיסאות היקרים יותר או כתוספת אליהם. את הכריות ניתן להתקין על כל מרחב ישיבה יציב, אך על המפעיל להיות מודע לסכנות האפשריות, ולכך שהמתקן עלול להיות לא יציב אם הותקן לא כראוי או נעשה בו שימוש בצורה שגויה.

בטיחות

כיסאות הרמה עלולים להוות סכנה, בייחוד סכנת הילכדות. כדי למזער את האפשרות הזו נקבעו תקני בטיחות רשמיים שעל הכיסאות לעמוד בהם לפני שיותרו לשיווק. התקן הבריטי(אנ') BS8474 מ-2006 הוא אחת הדוגמאות לכך.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כיסא מתרומם בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Calling all Manufacturers of Rise / Recliner Chairs". Furniture Industry Research Association. נבדק ב-25 בינואר 2011. {{cite web}}: (עזרה)(באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22519632כיסא מתרומם