ישראל קצובר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישראל קצובר
קצובר
לידה אוסטריהאוסטריה אוסטריה
פטירה י"ב בניסן ה'תשפ"ה
כינוי א. פאר (שם עט)
תאריך עלייה 1947
תקופת הפעילות 19622025 (כ־63 שנים)
מעסיק המודיע
בת זוג איטה (מייזליש)
מספר צאצאים 5

ישראל קצובר (194610 באפריל 2025) היה עיתונאי ישראלי, כתב כפרשן הצבאי והמדיני של עיתון המודיע (בשם העט א. פאר) ובמגזין עמי.

ביוגרפיה

קצובר נולד לזוג ניצולי שואה במחנה-עקורים אוסטריה. אחיו הבכור שלמה ברוך נעלם בשואה, ובגיל שנה עלתה משפחתו לישראל. מגיל 3 החל ללמוד ב"חדר" של חסידות סאטמר, אך הוריו שלא היו מרוצים בעקבות מכות שספג מהמלמד, העבירו אותו לבית ספר דתי סמוך לביתו. הוא דילג על כיתה א' והתחיל את לימודיו בכיתה ב'.

בגיל 16 החל לכתוב ב"ידיעות ירושלים", בנושאי דת. בשנות ה-70 היה מראשי המדור להווי ומסורת יהודית בקול ישראל וערך תוכניות דת ומסורת, בהן התוכנית "קבלת שבת" ששודרה מדי יום שישי ו"מצעד הזמירות החסידי". במקביל שימש עיתונאי בעיתון שערים, ביטאונה של תנועת פא"י, שבו כיסה את התחום הצבאי. התפרסם בשנת 1976, כאשר חשף את העובדה כי הטקס לציון הגעתם של מטוסי ה-F-15 הראשונים של חיל האוויר יגרום לחילול שבת של המשתתפים בו. חשיפה זו הובילה להצעת אי-אמון שהוגשה בכנסת ב-14 בדצמבר 1976 על ידי החזית הדתית התורתית (אגודת ישראל ופועלי אגודת ישראל), צעד שגרם לתרגיל המבריק של יצחק רבין והוביל בעקיפין למהפך בבחירות 1977. כשנשאל קצובר על ידי מנחם בגין מה יוכל להעניק לו לכשיבחר לראש ממשלה תחת רבין, ביקש כי יעניק לו את הראיון הראשון שלו כראש ממשלה, וכך היה.[דרוש מקור].

בשנות ה-80 ייסד וערך (יחד עם יצחק נחשוני) את העיתון "ערב שבת", ששינה את שמו בהמשך ל"יום השישי".[1] בשנות ה-90 הצטרף לסגל הכותבים בעיתון "המודיע", ושימש כפרשנו הצבאי והמדיני.

בריאיון רדיו בשנת 2015 אמר קצובר: "כתב צבאי בעיתון חרדי לא יודע אם הוא נציג צה"ל בציבור הדתי או נציג הציבור הדתי בצה"ל. אני קצין קישור. הרב עובדיה יוסף לדוגמה, היה מעדיף לקבל את התדרוכים ממישהו שיושב על הגדר ולא ממישהו שלובש מדים. עד היום אני מוזמן מדי שבוע כמעט, לאדמו"ר הזה ולאדמו"ר האחר כדי לעדכן אותם בנושאים צבאיים”.[2]

חיים אישיים

היה נשוי לאיטה (מייזליש),[3] ממנה התאלמן ב-23 בספטמבר 2024. אב לחמישה. התגורר בירושלים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ישראל קצובר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. אמנון לוי, החרדים, ירושלים: כתר, 1988, עמ' 250
  2. ריאיון בתוכנית "תעודת עיתונאי" ברדיו תל אביב
  3. ישראל קצובר, "צר לי עליך אחי דוד", עיתון "מרכז העניינים", כ"ז בחשון ה'תשע"ט, עמוד 18 (הקישור אינו פעיל, י"ב בניסן ה'תשפ"ה)
  4. כיצד הכתב הצבאי "א. פאר" הפיל את הממשלה, באתר מקור ראשון


ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ישראל קצובר40839609Q12408413