יקב ברבדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

יקב כרמי יוסף הוא יקב בוטיק ישראלי.

הייננים

יקב כרמי יוסף נוסד בשנת 2001 על ידי פרופסור אמריטוס בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב. ברבדו הוא חבר הסגל האקדמי באוניברסיטה העברית שבירושלים והוא מהחוקרים הבולטים בחקר חקלאות היין בעולם, אותה הוא חוקר כארבעים שנה. הוא משמש כיושב ראש וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמי OIV, ויושב ראש ענף הגפן של החברה הבינלאומית להורטיקולטורה ISHS. כמו כן, ברבדו פרסם מחקרים רבים בתחום. מחקריו עוסקים בשיטות הטיפול בכרם והשפעתם על איכות היין.

ברבדו חבר לתלמידו עודד שוסיוב, אף הוא חבר הסגל האקדמי באוניברסיטה העברית, שעבודת הדוקטורט שלו (שנכתבה בהדרכת ברבדו כעשרים שנים קודם ליסוד היקב), נסובה על הגברת הארומה של היין באמצעות אנזימים. אליהם הצטרף מחותנו של שוסיוב, ישראל ארקין. ארקין ושוסיוב שניהם בני משפחות כורמים ותיקות זה מאה ועשרים שנה, סבו של עודד, שלום שוסיוב, הוא ממייסדי רחובות.

היקב והכרמים ועשיית היין

הכרמים והיקב שוכנים ליד כרמי יוסף ולמרגלות המערביים של הרי יהודה, על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן, שהניבה יין עוד מימי מלכות שלמה. היקב נמצא בלב הכרם. בכרם מתבצעות פעולות דילול אשכולות, זמירה ושריגים להשגת רמת יבול אופטימלית, תוך מעקב על היחס הנאות בין מרכיביו השונים של העינב, על מנת ליצור תנאי הבשלה אופטימליים. היין מיוצר ללא סינון ובהצללה עמוקה, תוך שימוש בטכנולוגיה חדישה. היין מיושן במשך שמונה עשר חודשים בחביות עץ אלון, רובן צרפתיות ומיעוטן אמריקאיות.

סוגי הענבים והתפוקה

מהבציר הראשון ב-2001 הופקו 2,800 בקבוקים. בשנת 2007 הופקו כעשרים אלף בקבוקים. בכרמים מגדלים במאתיים דונמים את סוגי הענבים שרדונה, מרלו, קברנה סוביניון, אמרלד ריזלינג, מוסקט אלכסנדרוני, פרנץ' קולומברד וקריניאן. בשנים 2008 ו-2009 יוצרו 40,000 בקבוקים.

לקריאה נוספת

  • דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 12, 193-191, 466
  • אליעזר זקס, יין ישראלי: מבחר יינות ישראל, תל אביב: קורדינטה, ספטמבר 2011, עמ' 147-146
  • אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, תל אביב: קורדינטה, 2007, עמ' 181-180

קישורים חיצוניים