יוסי פיאמנטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יוסי פיאמנטה
יוסי פיאמנטה בהופעה בעיר העתיקה בירושלים
יוסי פיאמנטה בהופעה בעיר העתיקה בירושלים
לידה 29 בנובמבר 1951
ל' בחשוון תשי"ב
ירושלים, ישראל
פטירה 23 באוגוסט 2015 (בגיל 63)
ח' באלול תשע"ה
תקופת הפעילות 1972–2015 (כ־43 שנים)
סוגה רוק ג'אז מזרחית חסידית
כלי נגינה גיטרה
שיתופי פעולה בולטים להקת פיאמנטה

יוסי פיאמנטה (ל' בחשוון תשי"ב, 29 בנובמבר 1951 - ח' באלול תשע"ה, 23 באוגוסט 2015) היה גיטריסט ישראלי שפעל בישראל ובארצות הברית. יחד עם אחיו החלילן אבי פיאמנטה, הרכיבו את להקת פיאמנטה.

ביוגרפיה

נולד בירושלים ליהודה פיאמנטה, חסיד חב"ד ששימש כאיש שב"כ[1], בגיל 12, עברה משפחתו לתל אביב. לבר המצווה שלו קיבל גיטרה כמתנה מדודו, המוזיקאי אלברט פיאמנטה והחל לנגן בה בדרך של לימוד עצמי. את שירותו הצבאי עשה בלהקת חיל התותחנים בתקופה שלפני מלחמת יום הכיפורים, יחד עם יוני רכטר, שלישיית אף אוזן גרון ואחרים.

בתקופת מלחמת יום הכיפורים כבר היה משוחרר והחל להופיע יחד עם אחיו הצעיר אבי, בן ה-15, שניגן על חליל ואורגן בהופעות מול החיילים המגויסים. לאחר מכן, בסוף 1974, הקימו השניים את להקת פיאמנטה שבה היו חברים גם בני קדישזון (תופים), ג'ו מיר (גיטרה בס) וג'יין פליישר (שירה). במהלך השנים שלאחר מכן, החליף ג'רי גרוול את קדישזון בתופים ואביבה שמואלי (אבידן) את פליישר בשירה. את אבידן החליפה בשירה אביבה הד וזו הוחלפה על ידי האחיות לבית פיאמנטה, אני וויוי. הלהקה ניגנה ב"מועדון הרוק" של בית ליסין ושימשה כלהקת הליווי של צביקה פיק. ב-1975 הוציאה לרדיו את השיר "מצווה גוררת מצווה" שצעד במצעדי הפזמונים.

פיאמנטה הופיע לעיתים בבית ליסין גם ללא הלהקה בערבים שהוקדשו לג'ימי הנדריקס. באחת מהופעותיו קיבל מכת חשמל שהעיפה אותו מהבמה וכמעט הביאה למותו. במקביל החל בתהליך איטי של חזרה בתשובה.

יוסי פיאמנטה, אחיו ואחיותיו השתקעו בארצות הברית. בהמשך העמיקו יוסי ואבי את חזרתם בתשובה, אחיו אבי התקרב לחסידות חב"ד, והשניים הוזמנו פעמים רבות לנגן לפני הרבי מנחם מנדל שניאורסון.

ב-2005, לאחר גירושיו, חזר יוסי לישראל, לבקשת אביו. והמשיך להופיע בישראל ובעולם לפני קהל חובב זמר חסידי-מזרחי.

הוא נפטר ב-23 באוגוסט 2015, בגיל 64, ממחלת הסרטן.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

  1. ^ http://m.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4019666,00.html לאחר פטירתו התברר: החב"דניק היה איש שב"כ